Télen sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, mint a meleg hónapokban. Pedig – rögtön látni fogod – ennek nem muszáj így lennie! Hiszen a kínálat továbbra is adott, csak pár trükköt kell betartani a változatosság érdekében.
1/6 Elő a savanyúságokkal!
A savanyúságokra nem sokan tekintenek vitaminforrásként, pedig az eltett zöldségek valójában sokat számítanak a hideg hónapok alatt. Természetesen minden egyes savanyúság hasznos, úgyhogy bátran fogyaszd őket akár szendvics, akár főétel mellé, ha pedig kedveled az ecetes ízeket, egész nyugodtan tekinthetsz rájuk nassolnivalóként.
A savanyúságok közül télen kiemelkedő a cékla és a savanyú káposzta, utóbbiból feltétlenül érdemes nyersen is falatoznod. Persze a főtt, káposztás ételek is jó választásnak bizonyulnak, ám a főzés során a vitamintartalom jelentős része távozik.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!