Fáj a fejed? Így szüntesd meg!

Fáj a fejed? Így szüntesd meg!

Címlap / Életmód / Egészség / Fáj a fejed? Így szüntesd meg!

A fejfájás egész napunkat megkeserítheti, sőt, meglehet, hogy még a munkánkat sem tudjuk elvégezni miatta. De mi tehetünk, ha nem akarunk, vagy nem tudunk gyógyszert bevenni? Milyen egyéb lehetőségek vannak, melyek segítségével le tudhatjuk győzni a migrénszerű rohamokat?

Masszázs

Majdnem az összes típusú fejfájásra hatékony megoldást nyújthat a váll/nyak/fejmasszázs.
Csepegtess magadra egy kevés nyugtató hatású levendulát és simító, körkörös mozdulatokkal gyógyítsd magad, viszont arra ügyelj, hogy ne erősen tedd, mert azzal csak még inkább befeszülnek az izmaid: így a fejfájást nem hogy csillapodna, de még intenzívebb lesz. A masszázsból semmiképp ne hagyd ki a halántékod, a járomcsont alatti területet és a szem környékét!

Torna

Ahhoz, hogy a vérkeringésed beinduljon, bizonyos tornagyakorlatok kifejezetten ajánlottak! Kezdd igazán lassú fejkörzéssel, majd ülj le egyenes háttal törökülésbe, tedd behajlítva a kezeid a válladra úgy, hogy a hüvelykujjad a lapockáid felé mutassanak, és jobbra-balra végezz forgásokat!
Hatékony gyakorlat az is, ha lefekszel a hasadra, megemeled a felsőtested, és magad mellett lévő, behajlított karaidat nyújtsad ki, aztán vissza!

Nyak befeszítése

Sokszor a fejfájás a nyakból indul ki, ezért ott kéne kissé edzeni az izmokat. Amikor érzed, hogy el kezd fájni, erősen feszítsd be a nyakad, tartsd úgy öt másodpercig, majd lazítsd el! Végezd el a gyakorlatot pár percen keresztül!

Ceruzát a szájba!

Hogy ellazítsd az állkapcsod, végy a szádba egy ceruzát, és harapj rá erősen, majd utána lazíts! A gyakorlat hasonló, mint a nyakfeszítés, csak ez esetben az állkapocs izmaira hatunk.

Citromos kávé

Igen, igen, tudjuk, hogy nem a legfinomabb módszer, mégis többen állítják, hogy tényleg használ! A kávé önmagában is eredményesen veszi fel a harcot a fejfájással (bár a sok kávé az ellenkezőjét váltja ki), a citrom pedig fokozza a hatását.
Bármennyire nem illik össze a két ízvilág, azért érdemes kipróbálni, mert ha elűzi a fájdalmat, kibírjuk ezt a pár kortyot!

Le a hajgumival!

Az, hogy milyen frizurát készítesz magadnak, az is nagyban befolyásolja, hogy megtalál-e a fejfájás. Amennyiben hosszan, szoros kontyot viselsz, lazítsd meg, ne húzza a fejbőrödet!
Jó tanács, hogy éjszaka mindig kiengedett hajjal aludj, egyrészt mert ha a gumidon fekszel, befeszülhetnek az izmaid, másrészt a szálak egészségének sem tesz jót.

Borsmenta

Az illóolajok közül a borsmenta a leghatásosabb, mely kitűnően lazítja az izmokat és fokozza a vérkeringést.
Ha érzed a fejed, csepegtess pár cseppet a halántékodra, majd itass át vele egy ruhadarabot és borogasd vele a homlokod, majd néha jó mélyen szippants bele!

Szex

Többé nem kifogás a nőknél előszeretettel használt mondat a fáj a fejem! felkiáltás, mivel bebizonyították, hogy a szexuális együttlétek igenis csillapítják a fejfájást!
Hogy kinek van kedve úgy a kedvesével ágyba bújni, hogy alig lát a fájdalomtól, az más kérdés, a lényeg, ha megteszi, akkor nagy valószínűséggel jobban lesz.

Helyes testtartás

Tudtad, hogy a fejfájás hátterében a helytelen testtartás is állhat? Ha ülőmunkát végzel, akkor bizony időközönként fel kéne állnod és jól kinyújtóznod, mivel ha nem teszed, akkor akár migrénes fájdalmaid is lehetnek!
Ezen kívül próbálj meg egyenes háttal is ülni, de ha ezt magadtól nem tudod hosszan megvalósítani, szerezz be egy fittballt, -már ha a munkahelyed megengedi- és dolgozz azon, ott automatikusan kihúzod magad!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást