Fehér karácsony a lakásban

Fehér karácsony a lakásban

Címlap / Otthon / Dekor / Fehér karácsony a lakásban

A lelki tisztaság és a béke színe a fehér, ezért is vágyunk annyira “fehér karácsonyra”. Ha a kinti táj nem is, de otthonunk átveheti ezt a hangulatot.

Fehér ebédlő

A karácsonyi összejövetelek fénypontja az étkezés, ezért fontos, hogy az ebédlőrész egy igazán hangulatos karácsonyi dekorációban tündököljön.
A fehér asztalterítés mellett, az ebédlő székeket is áthúzhatjuk hófehér huzattal, vagy díszíthetjük fehér zsinórral/girlandokkal. 

Pihe puha fehér hálószoba

Egy igazán otthonos, meleg, téli hangulatot teremthetünk a hálószobában, ha beszerzünk egy fehér puha szőnyeget.
Ágyneműnek válasszunk hófehéret vagy karácsonyosabb fehér-ezüstös színűt. Jól mutat ha sötét tónusú, hamvas szürke függönyöket és ágytakarót párosítunk hozzá.

Fehér karácsonyi mézeskalácsok

A mézeskalácsok nemcsak megédesítik az ünnepet, de rendkívül dekoratívak is. Vonjuk be fehér cukormázzal, díszítsük fehér gyöngyökkel vagy cukorkákkal, és tegyük egy dekoratív fehér tálra. Csodás dísze lesz a lakásnak.
Egyéb gyönyörű mézeskalács díszek itt.

Fehér karácsonyfa

Két megoldás áll rendelkezésünkre: beszerezhetünk egy fehér műfenyőt, vagy díszíthetjük a fenyőfánkat csupa fehér díszekkel.
Válasszuk bármelyik megoldást is, tény, hogy káprázatosan fog mutatni a fehér karácsonyfa.

Fehér bútorok

Ha már eleve olyan nappali bútoraid vannak, amelyek fehérek vagy világos pasztell színűek, nem lesz nehéz fehér karácsonyt teremtened otthonodban.
Ha kanapéd és kávézóasztalod nem fehér, akkor is könnyen változtathatsz ezen, egyszerűen varrass egy hófehér huzatot a kanapéra, a díszpárnákat is húzd át világos karácsonyi huzatokkal, a kávézóasztalon pedig teríts végig egy ünnepi fehér abroszt. Ennyi az egész!

Fehér szobrok

Nemcsak karácsonykor, de az év bármely időszakában kedves dísze lehet lakásunknak egy fehér szobor.
Elhelyezhetjük bármely szobában.

A legjobban fehér bútoron mutat. Ha tükör elé helyezed, különös spirituális hatást érhetsz el.

Fehér ágak

Egy átlátszó vagy fehér vázába szúrj fehér ágakat (egyszerű megtisztított ágak fehér sprével átfújva), majd akassz rá apró karácsonyi gömböket. Olyan lesz, mint egy csodás mini-karácsonyfa.

Fehér gyertyák

A gyertyák a legolcsóbb és legkedvesebb hangulatteremtő díszek. Szerezz be fehér gyertyákat különböző méretekben és vastagságokban, és helyezd el a lakás különböző pontjain. Az adventi koszorún is legyenek fehérek a gyertyák!
Helyezz el gyertyákat a karácsonyi asztalra, de a polcokra és az ablakpárkányra is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást