Ezektől a filmektől azonnal jobb kedvre derülsz

Ezektől a filmektől azonnal jobb kedvre derülsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezektől a filmektől azonnal jobb kedvre derülsz

Még mindig elég stresszes időkben élünk, amikor nem csoda, hogy a kultúrához fordulunk egy kis szórakozásért – a filmek pedig rengeteget segíthetnek abban, hogy jobb kedvünk legyen. Ha nagyon rosszul érzed magad, és nem látsz sok jót a világban jelenleg, vagy a folyamatos stressz már kezd hatással lenni a hangulatodra, akkor válassz az alábbi filmek közül, garantáltan feldobják a kedvedet!

Spinédzserek

Az egyik legnagyobb klasszikus tinifilm a világon, azt is mondhatjuk, hogy ez volt a klasszikus, középiskolai tinifilmek legelső darabja.

Bár a főszereplő Cher Horowitznak kicsit más problémái vannak, mint egy átlag magyar tinédzsernek (vagy az emberek nagy részének itthon), szórakoztató nézni, mennyire más világ volt az 1990-es évek valósága.

 

Kaliforniai álom

Igazi keserédes zenés film, ami melankolikus hangulathoz tökéletes.

A klasszikus történettel indul: egy kávézóban dolgozó lány hollywoodi sikertörténetről álmodik, és beleszeret egy fiatal jazz zongorista férfibe.

Ráadásul a két főszereplő Ryan Gosling és Emma Watson – több nem is kell a boldogsághoz.

 

Mamma mia!

Ha valaki nem derül jó kedvre a Mamma Mia! bármelyik részétől, annak biztosan kőből van a szíve: a gyönyörű görög szigeten játszódó, ABBA dalokkal tűzdelt romantikus vígjáték mindenkinek kötelező, aki szeretné egy kicsit jobban érezni magát.

Vigyázat: könnyen lehet, hogy miután megnézted, komoly késztetést érzel majd arra, hogy leköltözz a tengerpartra, vegyél egy szállodát, és ott éld le az egész életed.

 

Álom luxuskivitelben

Ha nosztalgiáznál egy kicsit, és megnéznéd a gyönyörű Audrey Hepburnt lenyűgöző kosztümökben, akkor ezt a filmet neked találták ki.

Igaz, hogy ez is kicsit keserédes, de mindenképpen romantikus, és már a betétdalokért is érdemes végignézni.

Az Álom luxuskivitelben elvisz egy múltbéli Amerikába, ahol még sokkal lassabb, de nem kevésbé izgalmas volt az élet.

 

Tökéletes hang

Ami az 1990-es éveknek a Spinédzserek, az a 2010-es éveknek a Tökéletes hang: a klasszikus egyetemista tinifilm, brutálisan jó mash-upokkal, és Anna Kendrickkel, aki nem nagyon tud mellényúlni filmválasztás terén (na jó, talán az Alkonyatot elnézhetjük neki).

Vidám, dallamos, könnyű kikapcsolódás, pont erre van most szüksége az embernek.

 

Doktor Szöszi

Hogy is lehetne egy ilyen felsorolásból kihagyni Reese Witherspoon klasszikusát?

A Doktor Szöszi a girlpower filmek alapja, amelyben a kicsit butuska hollywoodi szöszi rájön, hogy nem is olyan butuska, és bár egy pasi után megy a Harvardra, végül inkább karriert csinál magának.

Minden perce arany, és persze simogatja is a lelket.

 

Bűbáj

Ha az összes Disney-mesét kívülről fújod, mégis valami hasonlót szeretnél, akkor a Bűbáj a tökéletes választás számodra: a való életbe, illetve a koszos, büdös, romantikátlan New Yorkba csöppenő mesebeli hercegkisasszony beleszeret a teljesen földhözragadt, a szerelemből teljesen kiábrándult ügyvédbe.

Aztán persze jön a szőke herceg, a gonosz mostoha, és minden, ami egy jó meséhez kell.

A betétdalok pedig bármelyik Disney-mesében megállnák a helyüket – vigyázat, nem fogod tudni kiverni őket a fejedből!

 

Kőgazdag ázsiaiak

Évről évre előjön egy igazi, velejéig romantikus komédia a piacon, ez pedig a 2018-as verzió volt: a klasszikus történetet mutatja be, amikor a New York-i, gyakorlatias, normális életet élő lány beházasodna a kőgazdag szingapúri örököscsaládba.

Nagyon aranyos film, tele szerethető karakterekkel, és érdekes betekintést is nyújt abba, hogy milyen is a szingapúri elit élete.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást