Életmód / Táplálkozás

7 fogás, amit inkább ne rendelj étteremben, ha friss ételt szeretnél enni

Hamburger, jól átsülve

Ha a hamburgert alaposan átsütve kéred, nem kapsz olyan jó minőségű, friss húst, mint az, aki csak közepesen átsütve kéri. Ugyanis amikor maximálisan megsütik neked a húst, majd megfűszerezik, egyáltalán nem fog neked feltűnni, hogy nem a legfrissebből válogattak neked. Míg ha valaki egy kicsit nyersebben szereti, rögtön megérzi az ízén és az illatán is, hogy nem túl jó a minősége, ezt a kockázatot pedig nem vállalják be!

Hortobágyi palacsinta

Rossz hírünk van azoknak, akik imádják ezt az ételt, és szívesen rendelik étteremben. Ugyanis ez egyike azoknak, amelyeket sokszor nem a legfrissebb alapanyagokból állítják elő. Mivel darált hússal készül, így általában ebbe kerül bele az, amit más ételekhez már nem tudtak felhasználni, mint például a megmaradt nyesedékek, régebbi húsok. Ledarálva, megsütve, a klasszikus szósszal leöntve neked talán alig tűnik fel, ezért nem félnek olyan húsokhoz nyúlni, amelyeket egy sült szeletnél már nem vetnének be.

A napi leves

Ha friss ételre vágysz, az aktuális napi levessel mindig legyél egy kicsit szkeptikus, ugyanis sok helyen a korábbi napokról megmaradt, már kétes minőségű zöldségek kerülnek bele, amiket salátához, körethez már nem tudnának kitenni. Ha például hétfőn sok étel készült gombával, majd szerdán, esetleg csütörtökön gombakrémleves a menü, akkor szinte biztosra veheted, hogy ezt nem frissen vásárolták a beszállítótól.

Vörösboros marhapörkölt

A pörköltnek akad egy nagy „előnye” a vendéglátók számára, mégpedig az, hogy lényegében szinte bármilyen minőségű húsból el lehet készíteni. Ideális esetben zsírosabb marhahúst használnak, de a valóságban sok helyen inkább az olcsóbbat vetik be, mert úgy vélik, sok hagymával, erős fűszerekkel és vörösborral elfedhetik az étel gyengeségeit. Azonban így is megesik, hogy még a boron is spórolnak, és ezért némileg savanykás íze lesz a végeredménynek!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást