Tulajdonképpen egy fasírtféle kicsit ünnepibb köntösben. A darált húsos, főtt tojásos muffin akár a húsvéti asztal méltó dísze is lehet. A fűszerezést saját szád íze szerint variálhatod.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 60 dkg darált sovány sertéscomb
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 1 kiskanál zsemlemorzsa
- 7 közepes méretű tojás
- 1 kiskanál étolaj
- 2 zsemle
Elkészítés:
6 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk őket, és keresztben kettévágjuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk.
A muffinformát étolajjal vékonyan kikenjük. Ehhez egy konyhai ecsetet használunk.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátummal ízesítjük. Hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a zsemlemorzsát, és a nyers tojást.
A muffin formák aljába kanálnyi húsos masszát teszünk, ráfektetjük a félbevágott főtt tojásokat, majd csinosan beterítjük a maradék darált hússal. A kanál hátával szépen elsimítjuk a darált húsos, tojásos muffinok tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.30-35 perc alatt megsütjük ezeket a finomságokat.
Frissen tetszőleges körettel, hidegen salátával fogyasztjuk a darált húsos, főtt tojásos muffint.