Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé 20 dkg meggy 1 szép nyári alma só bors fahéj 1 tojás 150 g tejföl 10 dkg trappista sajt 1 evőkanál étolaj 1 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, leheletnyi fahéjjal megszórjuk.
A fahéj remekül harmonizál a gyümölcsös húsokkal. Vigyázzunk a fahéj adagolásával, mert keserűvé teheti az ételt, ha túladagoljuk.
Kevés olajon a fűszeres húsok mindkét oldalát elősütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húsokat!
Egy jénai edényt vajjal kikenünk, az elősütött húsokat belesorakoztatjuk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a húsra terítjük.
A megmosott nyári almát apró kockákra vágjuk, és a meggyre szórjuk.
A sajtot megreszeljük.
A tojást összekeverjük a tejföllel, majd a reszelt sajttal.
A tejfölös masszát egyenletesen a gyümölcsös húsra terítjük.
A jénai edényt nem szoktam előmelegített sütőbe tenni. A sütőt akkor kapcsolom be, amikor a jénai edényes ételt már a sütőbe toltam. A jénai edény a sütővel együtt melegedjen fel, ezt tanácsolom neked is!
A meggyes-almás húst a sütőbe tesszük, majd bekapcsoljuk a sütőt.
180 fokon 30 perc alatt megsül ez a finom rakott hús.
Szeletelés előtt 20-30 percig pihentessük a meggyes-almás csirkét.