Ezt eszik a királyi család tagjai egy nap

Ezt eszik a királyi család tagjai egy nap

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezt eszik a királyi család tagjai egy nap

Nálad hogy nézne ki a menü, ha a saját személyi szakácsod gondoskodna arról, hogy mindent megkapj, amit csak megkívánsz? A brit királyi család tagjainak nem igazán van olyan, hogy tabu, bármit megkaphatnak, amit megkívánnak – összegyűjtöttük, hogy mit esznek minden nap a ködös Albion uralkodócsaládjának tagjai.

Meghan Markle

Meghan rengeteget nyilatkozott arról, hogy milyen ételeket szeret, de leginkább még akkor, amikor színésznő volt, és női magazinok ostromolták a tökéletes alakjának tippjeiért.

Meghan mindig is egészségtudatos volt, reggel egy nagy pohár citromos vízzel kezdi a napját, reggelire pedig zabot eszik banánnal – legalább is akkor még így volt, amikor nem főzött rá házi szakács minden egyes nap.

Szereti a zöld turmixokat, és figyel arra, hogy sok fehérjét egyen – de néhanapján nem vonja meg magától azt sem, hogy bevágjon egy nagy adag tésztát, és igyon mellé egy pohár bort.

Meghannek egyvalamit teljesen ki kellett zárnia az étrendjéből, legalább is akkor, ha II.

Erzsébettel találkozik: a királynő gyűlöli a fokhagymát, és el is várja a rokonságától, hogy társaságban ne legyen fokhagymaleheletük.

 

Camilla

Károly herceg felesége magasról tesz arra, hogy mit szeretne II.

Erzsébet, és mit nem, ugyanis állítólag imádja a fokhagymás ételeket.

Egyedül akkor tesz kivételt, ha hivatalos úton van, mert akkor nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni azokat, akikkel később kezet kell fognia.

Camilla egyébként nagyjából azt az étrendet követi, amit Károly is, egyikük sem eszik például libamájat az állatok etikátlan tömése miatt.

Akárhányszor a pár hivatalos ügyben vacsorázik vagy ebédel valahol, a vendéglátók mindig kapnak egy listát azokról az ételekről, amelyeket Camilla szeretett, és amelyek nem ízlettek neki.

 

Katalin

Katalin kedvenc étele bármi, ami currys, szereti a családjának és a barátainak is felszolgálni az ilyen ételeket. A hercegné ezen kívül imádja az ünnepi menüket, és a tradicionális családi receptekért is odavan.

Ha le akar dobni néhány kilót, akkor a nyers ételek felé fordul, a paleo diéta egy enyhébb változatát követi. Ezen kívül kifejezetten édesszájú: nem tud ellenállni a családi összejöveteleken, ünnepeken felszolgált édességeknek.

Még a délutáni tea mellé is mindig fogyaszt valami édes kekszet. Vilmos szerint pedig nagyon szereti a szusit, annak ellenére, hogy a királyi család tagjai nem szívesen fogyasztanak tengeri herkentyűket és halakat, nehogy a hivatalos utakat gyomorrontás miatt kelljen félbeszakítani.

 

II.
Erzsébet

A királynő minden reggelét teával kezdi, és mellé süteményeket és kekszeket eszik. Nagyon ritka, ha lekváros kenyeret vagy rántottát fogyaszt.

Érdekes, hogy már ebéd előtt fogyaszt alkoholt, jellemzően valamilyen bortartalmú aperitifet, majd halat és zöldségeket ebédel. A délutáni teázás persze elengedhetetlen, és az is, hogy a vacsora után desszert várja a királynőt.

A kedvence a csokoládés keksztorta, amit még akkor is magával visz, ha külföldre utazik. Vacsora mellé pedig száraz martinit fogyaszt – csak stílusosan. A királynőnek egyébként napi négy adag ital a megengedett – na persze nem hivatalosan, hanem csak magával szemben.

Ezért vacsora után is néha legurul egy kis pezsgő, ha még belefér az aznapi keretbe.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást