Erdei gomba krémleves

Erdei gomba krémleves

Címlap / Életmód / Receptek / Erdei gomba krémleves

Igazán könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a mennyei gombalevest. Az erdei gomba fűszeres íze és a tejszín könnyed krémes ízvilága csodás összhangot alkot. Tálalhatjuk akár egy cipó kikapart, megsütött belsejében is.

Hozzávalók:

fél kg erdei gomba
1,5 dl tejszín
só, bors
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. Vágjuk kisebb darabokra a gombát, majd egy fazékba tegyük bele a vajat, olvasszuk meg, és tegyük rá az erdei gombát.

2. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd ha a gomba a saját levét elfőtte, akkor húzzuk félre a tűzről és szórjuk meg a liszttel, majd engedjük fel körülbelül egy liter vízzel és adjuk hozzá a tejszínt.

3. Ha felforrt, akkor botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd ha szükséges, akkor még utóízesítsük. Pirítóssal tálalhatjuk.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!