Igazán könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a mennyei gombalevest. Az erdei gomba fűszeres íze és a tejszín könnyed krémes ízvilága csodás összhangot alkot. Tálalhatjuk akár egy cipó kikapart, megsütött belsejében is.
Hozzávalók:
fél kg erdei gomba
1,5 dl tejszín
só, bors
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
1. Vágjuk kisebb darabokra a gombát, majd egy fazékba tegyük bele a vajat, olvasszuk meg, és tegyük rá az erdei gombát.
2. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd ha a gomba a saját levét elfőtte, akkor húzzuk félre a tűzről és szórjuk meg a liszttel, majd engedjük fel körülbelül egy liter vízzel és adjuk hozzá a tejszínt.
3. Ha felforrt, akkor botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd ha szükséges, akkor még utóízesítsük. Pirítóssal tálalhatjuk.