A bacon nem csak ízletesebbé, hanem gusztusosabbá is teszik a fogásokat. Csak tekerd a zöldségek vagy húsfélék köré és meglátod, mennyei lesz a végeredmény! Cikkünkben ezúttal 5 izgalmas és egyszerű receptet mutatunk, érdemes letesztelned mindet!
Baconbe tekert avokádó
Igazi mennyei finomság ez a baconbe tekert avokádó, csupán egy baj van vele: elképesztően hamar elfogy!
Hozzávalók
20 szelet bacon, 1 nagy avokádó
Elkészítés
Az avokádót vágjuk egy centi vastag szeletekre, majd mindegyikre tekerjünk egy-egy szelet bacont. Helyezzük rá a tepsire, majd tegyük be a 220 fokra előmelegített sütőbe. 5-10 perc alatt süssük készre. Ez idő alatt a bacon ropogóssá válik.
Baconbe tekert spárga
Szerencsére már nem kell sokáig várni a spárgaszezonra, tavasszal újra kapható lesz a piacokon, boltokban. Ha valami különlegességet szeretnél belőle készíteni, próbáld ki ezt!
Hozzávalók
1 csokor spárga, 4 szelet bacon, 1 és 1/2 ek olívaolaj, 1/2 ek szezámolaj, 1 és 1/2 ek barna cukor, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 ek pirított szezámmag
Elkészítés
A spárgák fás részét törjük le, majd egy kis tálban keverjük el az olajakat, a barna cukrot és a zúzott fokhagymát. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. A spárgát osszuk négyfelé és mind a négy csokor köré tekerjünk egy-egy szelet bacont. A „csomagokat” tegyük a tepsibe és alaposan locsoljuk meg az olajos öntettel. A végén szórjuk meg szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük készre 35-40 perc alatt.
Baconbe tekert tojásmuffinok
Ha egy kiadós reggelire vágysz, de már unod a hagyományos dolgokat, próbáld ki a következőt! Hamar elkészül és isteni.
Hozzávalók
bacon, tojás, só, bors
Elkészítés
Egy serpenyőben kissé pirítsuk meg a baconszeleteket, majd tegyük egy papírtörlőre és hagyjuk hűlni. Ha ez megtörtént, béleljük ki a szeletekkel a muffinsütőt. Mindegyikbe üssünk egy tojást, majd sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
Baconbe tekert, krémsajttal töltött csirkemell
Dobd fel a klasszikus csirkemellet baconnel és krémsajttal! Mennyei főétel, vendégeid biztosan dupla adagot kérnek belőle.
Hozzávalók
4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, 20 dkg krémsajt, 1/4 csésze snidling aprítva, 4 szelet bacon
Elkészítés
A csirkehúsból vágjunk vékonyabb szeleteket. A krémsajtot és az aprított snidlinget keverjük el, majd kanalazzunk belőle a hússzeletekre. Finoman tekerjük fel, tekerjünk köré egy-egy szelet bacont, majd hústűvel rögzítsük. 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre 30-35 perc alatt.
Baconbe tekert, mandulával töltött datolya
Ez aztán a különleges vendégváró! Igazi partifalat, ha legközelebb házibulit szervezel, lepd meg ezzel a barátaidat!
Hozzávalók
20 kimagozott datolya, 40 szem mandula, 10 szelet, kettévágott bacon
Elkészítés
Ha kimagoztuk a datolyát, mindegyikbe tegyünk két szem mandulát. Tekerjük köré a bacont, szúrjuk át egy fogvájóval, majd helyezzük sütőrácsra. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, míg a bacon meg nem pirul.