8 életmód tipp, amely elűzi a rosszkedvedet

8 életmód tipp, amely elűzi a rosszkedvedet

Címlap / Életmód / Egészség / 8 életmód tipp, amely elűzi a rosszkedvedet

Problémáid adódtak a munkahelyeden, a családodban? Fáradt vagy, unatkozol, rosszkedved van? Cikkünkben találsz néhány tippet, amelyek segítségével véget vethetsz depressziós hangulatodnak!

Fürdés és zuhanyozás

Egy kellemes ülőfürdő csodát tehet. Válassz hozzá egy jó illatú habfürdőt, fürdőkristályt vagy illóolajat is! Az illóolajok közül a narancs, a citrom és a levendula illata el szokta űzni a rosszkedvet. A melegtől a bőröd pórusai kitágulnak, így a vízben levő hatóanyagok könnyen beszívódnak, és ezek szintén sokat javíthatnak az állapotodon.
Amennyiben a fürdés helyett inkább zuhanyozol, váltogasd a meleg és a langyos vizet! Ha bírod, néhány másodpercig akár hideg vizet is engedhetsz magadra, aztán újra válts át langyosra, majd melegre. A zuhanyozást langyos vagy hideg vízzel fejezd be!

Táncolás

Bizonyára vannak kedvenc pörgős zeneszámaid a jelenből vagy a múltból, amelyekre szeretsz táncolni. Indítsd el a lejátszót, és hagyd, hogy a dallam és a ritmus magával ragadjon!
Most ne figyelj a mozgásodra, inkább hagyd, hogy a testedet a hangulatod és a zene által felidézett érzések és gondolatok irányítsák! Ugrálj, hajladozz, tekergesd a csípőd, mozogj úgy, ahogy jólesik!

Fény

Gondoskodj arról, hogy fényárba kerülj! Engedj be a szobába fényt, vagy kapcsolj fel egy kislámpát, és a fényét irányítsd magadra!
Ha süt a nap, menj sétálni! A fény serkenti a boldogsághormonok termelődését, így biztos, hogy a hatására sokkal jobb kedved lesz.

Mentol

A mentolos illat felfrissít, a borsmentaolaj pedig fokozza a vérkeringést. Rágj mentolos rágógumit, vagy tegyél papírzsebkendőre pár csepp borsmentaolajat, és szagolgasd.
Ha a mentolos illóolajból két cseppet az ujjadra teszel, és bedörzsölöd vele a halántékodat, a vérkeringésed javulni fog.

Színek

Ha rossz a kedved, vegyél magadra valamilyen élénk színű ruhadarabot! A piros, a sárga, a narancssárga vagy a zöld jókedvűvé tesz.
Túl élénk színeket azonban ne társíts egymással, mert idegessé válhatsz, elég, ha csak egy élénk színű ruhadarabot viselsz.

Lazítás

Ha a lelked feszült, akkor az izmaid is azok.

Tehát lazítsd el az izmaidat! Ha a tested megnyugszik, a lelked is megkönnyebbül. Ülj le vagy feküdj le, helyezkedj el kényelmesen.
Hunyd be a szemed, és lefelé haladva, gondolatban menj végig a testrészeiden az arcizmaidtól kezdve a lábujjaidig! Csodálkozva tapasztalod majd, hogy pár perc múlva sokkal jobban leszel.

Lábfürdő

Engedj egy edénybe langyos vizet, és tedd bele a lábaidat! Az edény aljára szórhatsz kavicsokat vagy gyöngyöket, hogy átmasszírozzák a talpadat. A talpadban lévő idegvégződések bármilyen szintű stimulációja hatással van az egész testedre.
Az enyhén meleg víztől hamarosan felfrissülsz, és testben, lélekben egyaránt jól fogod érezni magad.

Testtartás

Egyenesítsd ki a hátadat, de ne feszítsd meg! A vállaidat és a karjaidat tartsd lazán, a fejedet emeld meg! Maradj így 5 percig, és lélegezz mélyeket! Ha van fitness-labdád, akkor használd azt, amikor az íróasztalnál ülsz. Erősíti az izmaidat, fokozza a vérkeringésedet, javítja a tartásodat. Önbizalmat és jó közérzetet biztosít számodra az a testtartás, amit az egyensúlyozás hatására felveszel.
+ tipp: Egyél banánt! A benne levő magnézium megnyugtat, a szénhidrát pedig energiával tölt fel. A feszültséged oldódik, testi és szellemi teljesítményed pedig javul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást