Elbűvölő arab stílusú szemfestés, lépésről lépésre

Elbűvölő arab stílusú szemfestés, lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Elbűvölő arab stílusú szemfestés, lépésről lépésre

Imádom az arab nők jellegzetes szemfestését. Csábító és titokzatos, akárcsak a kultúrájuk. A kulcs a tökéletesen ívelő tusvonalban rejlik, ami beletelhet némi gyakorlásba, de higgyétek el, megéri! Ezúttal arany és sötétkék színnel készítettem nektek egy keleti stílusú sminket, amiből ráadásul egy szuper sminkes trükköt is elleshettek! Sminkelésre fel!

Alapozás

Minden esetben kulcsfontosságú a szemhéjalapozó, de sötét és intenzív színek használatakor egyenesen kötelező. Ne hagyjuk ki!

A bázis felvitele után – bármilyen furán is hangzik – ragasszunk egy cellux darabot vagy post-itet a szemünk külső sarkához. Mindjárt kiderül, miért is van erre szükség.

Mélyítő vonal

Ebben az esetben nem a mélyítés lesz a célja az ide kerülő festéknek, inkább kijelöljük vele a helyet, amin a sötéttel nem kellene túlmenni, és megkíméljük magunkat a későbbi javítgatástól.

Dolgozzuk el a szemöldök irányában felfelé annyira, amennyire magasan szeretnénk a sminket.

Egy semleges, barnás vagy szürkés árnyalatot használjunk, nálam a MAC Corduroyra esett a választás

Szemfestés I.

Válasszunk ki két színt, amiket a sminkhez használni szeretnénk, és a világosabbat vigyük fel a a szemhéj belső felére.

A szemhéjnak erre a részére felvitt világos színnel optikailag távolítjuk a két szemet és megnyitjuk a tekintet.

Én a gyönyörű Old Gold pigmentet használtam a MACtől.

Szemfestés II.

Az üresen maradt helyre, vagyis a szemhéj külső felére jöhet a sötétebb festék, amit óvatosan dolgozzunk össze az előző színnel és a mélyítő vonalba vitt natúr árnyalattal is.

Ha ezzel megvagyunk, óvatosan szedjük le a celluxot.

Az én szememen a MAC Deep Blue Green pigmentjét látjátok. Csodás, elegáns és különleges szín, imádom!

Tusvonal

A smink legnagyobb odafigyelést igénylő pontja a tusvonal. Én zselés tust használtam egy ferde szőrű ecsettel, mert ezzel tudok a legbiztosabban dolgozni.

A vonalat kívül a szemfestés széle mentén húzzuk, megtartva a cellux segítségével kapott precíz élt. Belül is menjünk túl egy kicsit a szemünk sarkán, és ne felejtsük el a vízvonalat is kihúzni feketével.

Nagyon ajánlom ehhez a sminkhez a műszempillát az intenzív fekete tusvonal kompenzálására, amiben a sajátjaink, ha nem vagyunk csodásan dús és hosszú pillákkal megáldva, sajnos könnyen elvesznek.

Mivel kombináljam?

A lényeg, hogy az ajkak színe és az arcpír passzoljon egymáshoz, de egyiket sem kell túlzásba vinni ilyen látványos szemfestés mellett.

Én barackos rózsaszín szájfényt választottam, amit egy kevés bronzosítóval párosítottam.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!