Ehhez az 5 esküvői hagyományhoz neked sem muszáj ragaszkodnod

Ehhez az 5 esküvői hagyományhoz neked sem muszáj ragaszkodnod

Címlap / Szerelem / Esküvő / Ehhez az 5 esküvői hagyományhoz neked sem muszáj ragaszkodnod

Ha valamihez, akkor az esküvőhöz igazán sok hagyomány kötődik. De vajon mennyire fontos, hogy ragaszkodj hozzájuk? Muszáj mindenáron hófehérben megjelenned, vőfélyt fogadnod, és menyasszonytáncot járnod? Lássuk a felrúgható esküvői hagyományokat!

A menyasszonyi ruha

Minden éven újabb és újabb menyasszonyi ruhadivat kerül a középpontba, sokan mégis megmaradnak a teljesen hagyományos és megszokott daraboknál. A hófehér, habos-babos ruhaköltemények valóban szemet gyönyörködtetőek, azonban ha inkább a saját stílusodhoz közelebb álló fazont választanál, ne tartson vissza semmi!

Persze a többség még mindig felhördül, ha megtudja, hogy a menyasszony nem hófehér ruhát választott, esetleg nem fátyolban, hanem különleges és egyedi fejdísszel jelenik meg, vagy éppen kalapot vesz fel a nagy napra.

Mégis inkább azt tartsd szem előtt, hogy ez a te esküvőd, és ha a legkevésbé sem vágysz a megszokott dolgokra, akkor ne is engedj az elvárásoknak!

A koszorúslányok

Korábban nagy hagyománya volt a koszorúslányoknak, hiszen úgy tartották, hogy az egyforma ruhába öltözött kísérők távol tartják a rossz szellemeket, mert azok nem tudják majd eldönteni, ki is a menyasszony.

Ennek az egyébként szép szokásnak manapság nem feltétlenül van létjogosultsága, legalábbis a modern esküvőkhöz nem feltétlenül passzolnak a habos-babos, rózsaszín ruhába öltözött koszorúslányok (pláne, ha teljesen ugyanolyan kosztümbe bújtatták őket).

Amennyiben szeretnél koszorúslányokat, nyugodtan válassz a segítségükkel hétköznapibb ruhákat, de akkor sem történik semmi, ha te csupán egy tanút szeretnél magad mellett tudni, és nem erőltetnéd ezt a régi hagyományt.

A zene

Elegendő, ha elhangzik az esküvő szó, és máris mindenki dúdolni kezdi a nászindulót. Ha neked is ez testesíti meg a nagy napot, akkor hajrá, maradj bátran a megszokottnál!

Azonban manapság már van rá mód, hogy kiválasszátok azokat a számokat, amiket a be-, illetve a kivonulásnál hallani szeretnétek, tehát élhettek ezzel a lehetőséggel.

Sőt – bár szintén hagyományosnak tekinthető – a lagzin sem kell ragaszkodnotok a tipikus mulatós slágerekhez, napjainkban már erről is teljesen szabadon dönthettek.

Bár valószínű, hogy az idősebb korosztály nem tud majd mit kezdeni az új slágerekkel, de ha főként fiatalokból áll a csapat, vagy egyszerűen ki nem állhatjátok a mulatóst, akkor bátran változtassatok!

A vőfély

Sokan még manapság sem tudják elképzelni, hogy vőfély nélkül is működhet egy esküvő, pedig így van.

Egyesek számára kifejezetten idegen már ez a szokás, és való igaz – ha nem hagyományos esküvőről beszélünk, akkor nem is igazán illik a képbe olyasvalaki, akinek a feladata éppen az, hogy ezt a vonalat erősítse.

Persze egy jó vőfély rengeteget tud dobni az esküvő hangulatán, de ugyanezt a feladatot átvállalhatja egy közeli barátotok, sőt akár magatok is összeállíthattok különféle programokat. Ez főleg akkor igaz, ha laza, kötetlen esküvőt szeretnétek, és nem vártok 130-nál is több vendéget, hiszen ekkora tömeg igazgatásához már valóban elkél az extra segítség.

A menyasszonytánc

Ez a pont szorosan kötődik a vőfély-kérdéshez és a hagyományos esküvőkhöz, hiszen az este egyik fénypontja (legalábbis a házaspár számára) a „támogatás” begyűjtése. A menyasszonytáncról azonban tudni kell, hogy iszonyúan elfáradhat benne az ifjú ara, ráadásul sok nőnek nincs is ínyére, hogy úgymond összetáncolja az esküvő árát.

Ha tőled is idegen ez a hagyomány, akkor nyugodtan mondj rá nemet! Jelezhetitek a meghívón, vagy kérhetitek az egybegyűlteket, hogy a nektek szánt nászajándékot a megjelölt időpontban adják át.

De akár úgy is dönthettek, hogy nem foglalkoztok a kérdéssel, hiszen aki akar, az úgyis megajándékoz benneteket, aki pedig nem, az megtalálja a módját, hogy kibújjon a kérés alól.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást