Ezzel az egyszerű trükkel ragyogóan tiszta lesz a fürdőkád

Ezzel az egyszerű trükkel ragyogóan tiszta lesz a fürdőkád

Címlap / Otthon / Háztartás / Ezzel az egyszerű trükkel ragyogóan tiszta lesz a fürdőkád

Manapság egy elképesztően felgyorsult világ vesz körül minket, amelynek az egyik hozadéka, hogy sok dolgot próbálunk minél gyorsabban és egyszerűbben elintézni. Igaz ez például a fürdőkád kitakarítására is. A legkönnyebb választásnak talán az tűnik, hogy veszünk egy vegyszeres tisztítószert a közeli boltban, amivel aztán befújjuk a kádat, áttöröljük, leöblítjük és kész is. Közben viszont van egy szintén régi, természetes módszer, amivel sokat nyerhetünk.

Nem minden rossz, ami régi

A mai világban különösen nagy divatja van annak, hogy megváljunk a régi holmiktól és szokásoktól, de közben rengeteg jel utal arra is, hogy ez sok esetben nem a jó út. Hiszen úgy, ahogy a divat világában is újra és újra visszatérnek a régi idők elemei, úgy a takarítás terén is egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy ismét természetesebb módszereket válasszunk, amelyek már sok évtizeddel ezelőtt is beváltak.

Ami a fürdőkád kitakarítását illet, a Southern Living szerzője, Rebecca Jones például szívesen emlékszik vissza nagymamája módszerére, akinek mindig ragyogóan tiszta volt a fürdőkádja. Annyira, hogy még csak vízfoltok és maradék szappanhab sem éktelenkedett rajta soha, ha használta. Szerencsére néhány alkalommal szemtanúja volt annak, hogyan is érte el ezt a tisztaságot a nagymamája.

Egy igazán egyszerű eszköz a titok nyitja

Rebecca nagyijának nem egy varázslatos tisztítószere, hanem egy titkos eszköze és eljárása volt a kád folyamatos tisztán tartásához. Nem mást, mint egy kifejezetten csak a kád tisztítására elkülönített WC-kefét használt, hogy a fürdőkádja mindig makulátlan legyen. Természetesen egy olyan WC-keféről volt szó, amelyet ténylegesen a WC-hez soha nem használt. Külön is tartotta egy jól látható helyen, hogy mindig használatra készen álljon, de még véletlenül se legyen összekeverve soha a toaletthez használt WC-kefével.

Egész pontosan egy hosszú nyelű WC-kefét használt, amely lehetővé tette, hogy a kád távolabbi részeihez is könnyen hozzáférjen, így biztosítva, hogy minden egyes része ragyogóan tiszta legyen.

Nem mellesleg Rebecca elmondása szerint soha nem használt vegyszeres tisztítószereket, ami környezetbarátabbá és gazdaságosabbá is tette a folyamatot. Sőt, a kádnál szinte csak meleg vízre volt szüksége a WC-kefén kívül.

Natallia Ramanouskaya/istockphoto.com

A nagymama fürdőkád tisztító módszere

Rebecca nagymamájának a módszere igazán egyszerű volt. Minden használat után az üres kádat átöblítette meleg/forró vízzel, majd egy puha sörtéjű, hosszú nyelű WC-kefével fellazította a kádra tapadó szappanhabgyűrűt. Ezután kiöblítette a kádat vízzel, közben pedig a lefolyó felé seperte a szappanhab részecskéit egészen addig, amíg a kád újra tiszta nem lett.

Bár az, hogy tényleg minden fürdőkádhasználat után így tett, kissé időigényesnek tűnhet, valójában tényleg egy roppant gyors műveletről van szó, amivel sokáig ragyogó maradhat a kád.

Rebecca a nagymamája módszerét máig használja. Ő azonban alkalmanként hozzáad a kádhoz egy kis tisztítószert is, hogy a makacsul a kádra tapadt szappanhabot fellazítsa. Természetesen az erre a célra használt tisztítószer is lehet teljesen vegyszermentes. Szerencsére egyébként a választék is egyre nagyobb, és már idehaza is egyre több üzlet és webshop kínál természetes, vegyszermentes tisztítószereket. Ezekkel nemcsak tisztává varázsolhatjuk az otthonunkat, de az egészségünket és a környezetünket is jobban védhetjük.

Összességében tehát gyakorlatilag csak nyerhetünk azzal, ha megpróbálunk nyitni az ilyen természetes módszerek irányába, legyen szó a fürdőkád vagy az otthonunk szinte bármely más pontjának kitakarításáról.

Igaz, hogy elsőre időigényesebbnek tűnhetnek, viszont minél többször döntünk mellettük, annál könnyebben és gyorsabban mehet a takarítás, majd egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy igazán hamar tisztává tudjuk varázsolni az otthonunkat.

Forrás: southernliving.com, Olga Yefimova/istockphoto.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!