8 egyedi, kézműves adventi koszorú

8 egyedi, kézműves adventi koszorú

Címlap / Otthon / 8 egyedi, kézműves adventi koszorú

Adventi koszorúkból sohasem elég – pláne a gyertyagyújtás vasárnapján jó ilyen gyönyörűségeket nézegetni. Bäer Anikó kézműves megmutatta idei kollekciójának legnépszerűbb darabjait.

Havas táj

„Még ősz elején, a lombhullás előtt felfigyeltem néhány fehér nyárfára a patakparton” – emlékszik vissza Anikó a pillanatra, amikor rátalált az inspiráció ehhez a gyönyörű díszhez.

Mivel mindent ezek a csodás ezüst-fehér levelek borítottak, bőven szedett belőlük, hogy jussanak az adventi koszorúra.

A fűzvessző alapot maszkoló szalaggal dolgozta el, majd folyamat-dróttal rögzítette rá a nyárfaleveleket úgy, hogy a fonákjuk felfelé nézzen, majd néhány letört nyárfaágat rögzített keresztbe a koszorúalapon. A koszorún pici, üvegből készült mécsestartók kaptak helyet.

A dekoráció különlegességét saját készítésű szodabikarbóna-kerámia fenyőfák, polár rózsák, gyűjtögetett tobozok és makkok, valamint hungarocell golyócskák jelentik.

A víztisztára csiszolt „kristály hópelyhek” ellenállhatatlan ragyogást kölcsönöznek a dísznek.

Megvásárolható itt: meska.hu

Soros forma

„A kezembe akadt egy régi, itt-ott már rozsdásodó őzgerincforma, és mivel idén is nagyon dívik az újragondolt anyagokból készített karácsonyi dekoráció, én pedig amúgy is lelkes híve vagyok az újrahasznosításnak, így megalkottam belőle ezt a négygyertyás asztaldíszt” – mondja Anikó, aki a formát száraz tűzőhabbal töltötte ki, amit szárított mohával takart el.

A hosszú, elegáns, fehér gyertyáknak műanyag flakon szájából és sörös dobozból készített gyertyatartót, amit fehér kötőfonallal dolgozott el.

Ennek köszönhetően a gyertyák stabilan állnak, és egy mozdulattal cserélhetőek. A gyöngyházszínű csillagok sörös dobozból vannak.

Megvásárolható itt: meska.hu

Kis fűzfavessző koszorú

„Alapját fűzvesszőből készítettem, amit akril festékkel fehérre színeztem.

A gyertyatartókat ásványvizes palack szájából alkottam, és dróttal rögzítettem az alaphoz, így a gyertyák könnyedén cserélhetőek” – jegyzi meg Anikó.

A dekoráció előnye, hogy a háztartási, sztenderd méretű gyertyákat biztonsággal a helyükön tartja.

Az esztétikus kivitel érdekében a palacknyak takarásához a szürke gyertyákhoz illő fonalból kötött pici gallérokat, majd szürke műbőr rózsákat és hímzett textil szíveket tett hozzájuk.

A tobozok mellett piros bogyók és filc hópihék gondoskodnak az ünnepi hangulatról.

Megvásárolható itt: meska.hu

Természetes ártatlanság

„Ez az aprólékosan elkészített adventi koszorú több éven keresztül része lehet otthonodban az ünnepi dekorációnak” – javasolja Anikó.

A dísz alapja fűzfavesszőből készült, árnyalatáról pedig fehér akril festék gondoskodik. Az üveg mécsestartóknak befőttesüveg-kupakból és fehér polár anyagból van a talpa.

Ezek dróttal csatlakoznak az alaphoz, így nagyobb biztonsággal tartja a helyükön a mécsestartókat.

A négy, üvegből készült tartót fehér akril festékkel homályosította, hogy a gyertyaláng sejtelmesebb fényt adjon.

A koszorú díszítéséhez apró hungarocell golyókat, különböző textúrájú mini gömböket, gyűjtögetett éger tobozokat, valamint műleveleket használt.

Megvásárolható itt: meska.hu

Piros kötött

„Kedves, melegséget sugárzó asztaldísz, mely a négy mécsestartónak köszönhetően adventi dekorációként is megállja a helyét” – mutatja be alkotását Anikó.

Az asztaldíszt méretei és a kétoldalas díszítése alkalmassá teszi akár az ünnepi vacsoraasztalon való elhelyezésre is, hiszen bár látványos, mégsem foglal sok helyet.

Alapja egy kopott kerítésdeszka, mely alulról polár borítást kapott, hogy megvédje a felületet, ahová helyezni szeretnéd.

A mécsestartók különböző méretű újrahasznosított befőttesüvegek, amelyek piros kötött harisnyából kaptak huzatot.

Megvásárolható itt: meska.hu

Rózsa, éger és moha

„Fűzvesszőből készítettem koszorúalapot, amit gazdagon díszítettem gyűjtögetett rózsatobozokkal, égertermésekkel, szárított mohával, apró hungarocell golyókkal és arany pikk gömbökkel.

Az úri kisasszonyok kedvére régi könyvlapokból gyártottam rózsákat, melyek kellemes illatú szegfűbors társaságában kerültek az adventire” – meséli Anikó, aki só-liszt gyurmából sütött szív alakú „aprósüteményeket” a kompozícióhoz.

A sütiket pasztellszínű antikoló krémmel és csillámmal díszítette, végül lakkal kezelte.

A „cukormázon” egy halvány hópehely minta tündököl. Figyelem! A dísz akármennyire gusztusos, nem ehető…

Megvásárolható itt: meska.hu

Szívet melengető koszorú

„Egy vihar után a kertben sétálgatva összeszedegettem a szél tépte diófaágakat. Ezeket összedolgozva készítettem el a koszorú alapját” – mondja Anikó.

A diófáról dió is potyogott, ezek csonthéját gondosan félbe szedve, kikaparva, megtisztítva szintén felhasználta az adventi elkészítésénél.

A díszítéshez használt rózsatobozokat és vörösfenyő-tobozokat egy kirándulás során gyűjtögette.

A mécsestartóként szolgáló újrahasznosított mini befőttesüvegeket bevonta egy régi, krémszínű pulóver anyagával, majd ragasztott rá egy-egy meggypiros fonállal varrott gombot, és fejenként egy-egy piros masnit.

Megvásárolható itt: meska.hu

Pihe-puha elegancia

Pihe-puha melegséget árasztó, mégis elegáns adventi kompozíció.

A koszorúk alapját fűzvesszőből készítette Anikó, amit maszkoló szalaggal, majd textillel dolgozott el. Ezután kapták a kötött borítást.

A gyertyák polárral bevont, újrahasznosított befőttesüveg-kupakból készült gyertyatüskével vannak rögzítve, így könnyen cserélhetőek. A függő ablakdíszek ugyancsak ilyen anyagból készültek.

A kötött huzatok mindkét oldala dekorált, a lencsék alól egy régi csillár csiszolt üvegkristályai lógnak. A téli napsütésben ezek csodaszépen csillognak!

Megvásárolható itt: meska.hu

Melyik a kedvenced a kollekcióból?

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!