Előrecsomagolt, félkész ételek
Ki ne ismerné azt az érzést, amikor hullafáradtan hazaesünk a munkából, és mindenre vágyunk, csak arra nem, hogy a konyhában bármit is keresztbe tegyünk… Nos, ebben az esetben a legtöbb családnál előkerülnek a mélyhűtőből a félkész, előre csomagolt ételek. Ezek ugyan kétségtelenül praktikusak és gyorsak, ám a lehető legkárosabb alapanyagok közé tartoznak.
Természetesen nem a gyorsfagyasztott zöldségekről és gyümölcsökről van szó, amik ugyancsak félkésznek bizonyulnak, hanem pl. a rántott sajtról, a félig megsütött csirkecombról, vagy éppen a pizzáról, különféle péksüteményekről. Ezek nem csupán a kalóriákban dúskálnak, hanem óhatatlanul sok bennük a mesterséges ízfokozó és a tartósítószer. Arról nem is beszélve, hogy rendszerint a kevésbé jó minőségű élelmiszerek kerülnek fűszerekkel megspékelve a mélyhűtőbe…
Természetesen nem a gyorsfagyasztott zöldségekről és gyümölcsökről van szó, amik ugyancsak félkésznek bizonyulnak, hanem pl. a rántott sajtról, a félig megsütött csirkecombról, vagy éppen a pizzáról, különféle péksüteményekről. Ezek nem csupán a kalóriákban dúskálnak, hanem óhatatlanul sok bennük a mesterséges ízfokozó és a tartósítószer. Arról nem is beszélve, hogy rendszerint a kevésbé jó minőségű élelmiszerek kerülnek fűszerekkel megspékelve a mélyhűtőbe…
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!