Vajas-petrezselymes csicsóka

Írta: ,

Újra reneszánszát éli a hazánkban méltatlanul mellőzött zöldség: a csicsóka. A szegények krumplijának is nevezték. 

A csicsókát a világ nagy éttermeiben igen nagy becsben tartják: szarvasgomba, libamáj, meg homár mellé adják.

Nálunk is egyre többen vásárolják a piacon ezt a zöldséget. Már csak azért is, mert fontos diabetikus alapanyag lehet.

A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, ami a szervezet öngyógyító képességét maximalizálni képes. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss csicsóka
  • 2 dkg vaj
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csicsókát alaposan megmossuk, héját lekaparjuk. Van, aki erre rendszeresített kefével sikálja tisztára ezt a zöldséget. 

A burgonyához hasonlóan enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a csicsókát. Nagyon hamar megfő! 

A vajat serpenyőben megolvasztjuk.

Óvatosan hozzá keverjük a megfőzött és leszűrt csicsókát. Apróra vágott petrezselyemzölddel átforgatjuk.

Frissen tálaljuk.