Szuper tavaszi receptek májusban termő zöldségekből

Írta: ,

Ha tavasz, akkor itt van végre a zöldségszezon! Ilyenkor érdemes a legkülönfélébb zöldséges receptekkel kísérletezni, hiszen tápláló, kíméletes és még diétás finomságokról is van szó. Hoztunk mi is öt olyan receptet nektek, amelyek isteni finom, jól variálható, szezonális, májusban termő zöldségekből készülnek!

Hozzávalók: 3 csésze csirkemell, csíkokra vágva, 5 csésze friss brokkoli, darabokra várva, 240 g krémsajt, 1 csésze tejszín, ½ csésze majonéz, 1 teáskanál fokhagyma por, 1 teáskanál só, 1 teáskanál vöröshagymapor, fél teáskanál bazsalikom, negyed teáskanál rozmaring, negyed teáskanál majoránna, 1 csésze reszelt sajt.

Elkészítés: Egy edényben keverd össze az összes hozzávalót, kivéve a reszelt sajtot, majd az egészet öntsd egy hőálló edénybe. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A keveréket szórd meg reszelt sajttal, majd süsd fóliával lefedve 15 percig, fólia nélkül pedig további 15-20 percig.

Hozzávalók: 2 cékla, 2 nagy fokhagyma gerezd, 2 csésze főtt csicseriborsó, 1 evőkanál friss koriander, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál só.

Elkészítés: Az összes hozzávalót tedd egy aprítógépbe, és aprítsd fel kisebb darabos állapotra, ne teljesen krémesre.

Készíts belőle kisebb golyókat, majd tedd ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy pohár segítségével lapíts belőlük kisebb tallérokat, majd 170 fokon süsd készre 25-30 perc alatt. Salátával, joghurtos öntettel, esetleg pitával vagy buciban tálald!