7 szokatlan étel a grillről, amit azonnal ki akarsz próbálni

Írta: ,

Nem csak a húsokat, halakat, grillzöldségeket lehet a grillen elkészíteni, hanem néhány olyan ételt is, amiről elsőre nem is gondolnád, hogy milyen jót tesz neki a rácson sülés. Cikkünkben mutatunk néhány igazán érdekes grillezett ételt, hátha kipróbálnád valamelyiket.

Római saláta Kép forrása: heatherchristo.com

1/7 Római saláta

Ugyan furcsának tűnhet, hogy a salátát egyáltalán felmelegítsük, a leveleknek kimondottan különleges ízt ad, ha a füstös grillen sülnek meg.

A római saláta félbevágva az egyik legfinomabb a grillezett salátafélék közül.

Ha megsütötted mindkét oldalát, egy kis fokhagymát és cézár-öntetet tegyél rá, és már tálalhatod is.

Őszibarack Kép forrása: whatsgabycooking.com

2/7 Őszibarack

Isteni desszert a grillen sült őszibarack, ami egy kicsit mézes ízt kap, ha a rácson pirul.

Ehhez meg kell mosnod és félbevágnod néhány barackot, majd a belsejüket megpirítani.

Ha elkészültek, hagyd őket kicsit kihűlni egy tálon, és egy gombóc vaníliafagyit kanalazz rájuk, mielőtt tálalnád.

Garantáltan mindenki rajongani fog érte.

Görögdinnye Kép forrása: thestayathomechef.com

3/7 Görögdinnye

Az édes dinnye egészen füstös ízt kap a grillen, és nem is lesz annyira ragacsos, mint nyersen fogyasztva.

Ha belegondolsz, hogy a dinnye a cukkinivel van rokonságban, annyira nem is furcsa, hogy ezt is felteszed a rácsra.

Ha szimpatikus a grilldinnye, akkor vágj néhány vékony szeletet egy féldinnyéből, és a szeleteket is vágd félbe, majd egy kis olíva olajjal megkenve mehet is a grillre.

Ananász és rák Kép forrása: closetcooking.com

4/7 Ananász és rák

A hawaii csirke óta tudjuk, hogy az ananász nagyon jól működik együtt a húsokkal, de a rákkal is nagyon finom ez az étel.

Ha egy bambuszpálcára tűzöd az ananászdarabokat és a rákokat, majd ráteszed a grillre, hamar finom ételt tudsz belőle készíteni.

Rizzsel vagy akár önmagában is tálalhatod, de egy kis saláta mellé is kiváló.

Fahéjas banán Kép forrása: motherwouldknow.com

5/7 Fahéjas banán

Szintén egy remek desszertötlet a grillezős napokra, ha a banánokat hosszában félbevágod, és egy kis fahéjjal megszórva lepirítod.

Friss eperrel körítve érdemes tálalnod, ha már kihűlt egy kicsit a banán, és akár joghurtos öntetet is készíthetsz hozzá.

Olívabogyó Kép forrása: primalpalate.com

6/7 Olívabogyó

Ha salátát készítesz a grillhúsok mellé, akkor készíts egy olyat, amibe olíva is kerül.

A megszokottól eltérően most viszont ne az üvegből öntsd egyszerre a salátába a bogyókat, hanem előtte pirítsd meg őket a grillen, egy kis fokhagymás olívaolajjal megkenegetve.

Melegen és hidegen is isteni lesz a salátában!

Édesburgonya Kép forrása: simplyrecipes.com

7/7 Édesburgonya

Itthon még csak nemrég indult hódító útjára az édesburgonya, pedig egy nagyon egészséges zöldségféléről van szó, amit elkészíteni sem bonyolult.

Vágd hasábokra a megtisztított édesburgonyát, majd a grillen sózva és borsozva süsd meg.

Nagyjából 15-20 perc alatt el is készül az édesburgonya, amit köretként is tálalhatsz, de fokhagymás-tejfölös öntettel lelocsolva akár magában is.