Pénz és hivatás

Ebből is megélhetsz! – Otthoni vállalkozás tippek

Ebből is megélhetsz! – Otthoni vállalkozás tippek

Ha szeretnél a saját lábadra állni, ám a család is fontos számodra, az otthoni vállalkozást neked találták ki! A kézművesség és a blogolás mellett több lehetőség közül is választhatsz anélkül, hogy egy rakás pénzt kellene kockára tenned.

Telefonos ügyfélszolgálat

Rengeteg cég alkalmaz külsős segítőket a telefonos feladatok lebonyolítására. Az esetek többségében arról van szó, hogy ügyfelek kérdéseire kell válaszolnod, esetleg alapvető segítséget nyújtanod egy adott termék vagy szolgáltatás használatával kapcsolatban.
A követelmények közé tartozik az állandó, szélessávú internetkapcsolat és a telefonvonal. Ha szeretsz beszélgetni, neked való feladat!

Könyvelő

Az ismerőseid mindig téged kérdeznek, ha elbizonytalanodnak a folyton változó adónemek és járulékok tengerében? Jól érzed magad a számok világában? Legyél önálló könyvelő, vagy alapíts irodát!
Csak egy számítógépre és egy könyvelő szoftverre van szükséged. A kliensek akár már a család és a baráti kör ajánlása alapján is dőlhetnek.

Korrepetitor

Szeretsz tanítani? Saját otthonodban simán fogadhatsz diákokat, de akár házhoz is mehetsz, vagy választhatsz olyan semleges helyszínt, mint például a könyvtár.
A helyi tanulócsoportok tájékoztatásával, esetleg a saját csemetéid útján számos tanítványra tehetsz szert, de ha a modern technológiák híve vagy, akár Skype-on keresztül is tarthatsz órát!

Fordító

Kiválóan írsz és beszélsz valamilyen idegen nyelven? Számos vállalatnak szüksége van valakire, aki elvégzi a papírmunkát, tartja a kapcsolatot a nemzetközi partnerekkel, és időnként akár tolmács feladatokat is vállal.
A legtöbb helyen nem kérnek szakirányú a képzettséget, hiszen a lényeg, hogy folyékonyan kommunikálj az adott nyelven.

Aukciós eladó

Imádod a turkálókat, a régiségboltokat, esetleg folyton piperecikk-leértékelésekre vadászol? Szenvedélyednek akár anyagi haszna is lehet, hiszen a beszerzett kincseket bármelyik internetes licitoldalon továbbadhatod. Választhatsz hazai vagy nemzetközi portált is. Nyugi, idővel megtanulsz majd profin csomagolni és postázni.Ne feledd, hogy a rendszeres jövedelemszerzést az adóhatóság felé is jelezned kell. Mielőtt belevágsz, mindig járj utána, hogy milyen bevétel fölött szükséges egyéni vállalkozást bejelentened! Ezek a szabályok mostanság minden évben – sőt, néha gyakrabban is – változtak, így a szabadúszóknak mindig jól jön egy könyvelő. Kivéve, persze, ha te magad vagy az.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást