6 dolog, ami tönkreteheti a kapcsolatod

6 dolog, ami tönkreteheti a kapcsolatod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 dolog, ami tönkreteheti a kapcsolatod

… és talán nem is gondolnál rá! Hiszen ezek a dolgok a mindennapok részei, sokszor fel sem tűnnek, egyszerű gondolatoknak vagy éppen szokásoknak tekintjük őket, pedig valójában megmérgezik a kapcsolatunkat.

Hasonlítgatás

A legrosszabb a hasonlítgatásban az, hogy jellemző módon teljesen más életkörülményeket és célokat mérünk össze, bele sem gondolva, hogy ha valakinek valamiből több jutott, akkor többnyire az élet más területén szenved hiányt.

Vagy ha úgy tűnik, hogy nem szenved, annak sokszor inkább a pozitív életszemlélet és tenni akarás, semmint a felesleges hasonlítgatás az oka.

Nincs értelme kivesézni, hogy az egyik ismerősöd miként él a saját kapcsolatában, hiszen attól a te életedben még nem fog változni semmi. Ha irigylésre méltónak tartod azt, amilyen a viszonya, akkor ideje ellesni tőle a hasznos praktikákat. A hasonlítgatás biztos nem tartozik a repertoárjába…

Mások elvárásainak magunkra öltése

A hasonlítgatás után el is érkeztünk a következő negatív gondolatmenethez, amikor is ténylegesen magunkra vesszük azt, amit valójában nem akarunk, csupán a környezet nyomásának engedünk. A felnőttkor küszöbén általában ilyen az esküvőkérdés, az összeköltözés, a ház vásárlása, vagy éppen a gyermekáldás.

Ugyanakkor el kell fogadnod, hogy soha, senkinek nincs joga ahhoz, hogy véleményt formáljon az életedről, vagy éppen a kapcsolatodról.

De ha még meg is teszi, neked akkor sem kell hallgatnod rá, mert felőrölheti a ti tökéletes viszonyotokat, ha olyasmit akartok ráerőltetni, ami nem a szívetekből indul.

Őrlődés önmagunkban

Ugyancsak a női lélekre jellemző, hogy hajlamosak vagyunk akár hónapokig (!) ülni egy olyan teljesen hétköznapi problémán, amit akár egy ötperces beszélgetéssel elintézhetnénk. Teljesen mindegy, hogy mi nyomja a lelkedet, ha a probléma valós, senki sem fog házisárkánynak, vagy elviselhetetlennek tartani.

Sajnos olyan helyzet is akad, amikor az első figyelmeztetés nem elég, többször el kell magyaráznod a kedvesednek, hogy mi az, ami zavar. De akárhonnan is közelítjük meg a témát, a végeredmény mindig ugyanaz: beszélni, beszélni és beszélni.

Ellenkező esetben a gondosan gyűjtögetett problémák óriási bombaként fognak robbanni, s így talán menthetetlen helyzetet teremtenek majd.

Külön szerzett élmények

Nem vita tárgya, hogy szükség van a külön töltött időre. A férfiaknak kell a sörözős, meccsnézős este, a lányoknak pedig a barátnőkkel elmulatott délután, karöltve a jegeskávéval és a vásárlással. Ezek olyan programok, amiken a másik fél nem szívesen, nem örömtelien vesz részt, hiszen alapjaiban véve egyáltalán nem passzol a beállítottságához.

De nincs is ezzel semmi baj! Azzal viszont már igen, ha jóformán csak külön gyűjtötök be élményeket, de közösen nem szerveztek programokat, nem igazán mozdultok ki. Ha a heti legtartalmasabb programotok a nagybevásárlás, akkor gyorsan lépned kell…

Külön töltött étkezés

Néhány évtizede még magától értetődő volt, hogy a család együtt étkezik, de manapság jó esetben is csak a vasárnapi ebéd az, ami közös. Pedig ez a létfontosságú időtöltés alapjaiban határozza meg az egészségünket és a kapcsolatunkat is.

A kettesben eltöltött romantikus vacsora (vagy éppen ebéd) alkalmával van néhány bensőséges percetek egymásra és a beszélgetésre, míg ez nem adott, ha külön-külön kaptok be néhány falatot, vagy éppen a tévét bámuljátok.

Romantika és kedveskedés hiánya

Bár inkább a férfiakra jellemző, azért sok nő is idővel magától értetődőnek veszi, hogy mellette van szerelme. Ez egészen addig így van, amíg nem történik valamilyen tragikus esemény, vagy éppen nem megy tönkre az egész kapcsolat. A legegyszerűbb mégis az lenne, ha nem hagynánk, hogy idáig fajuljon a helyzet.

Ha néhány év múlva is fontosnak tartjuk a tiszta törölközőt odakészíteni, a finom ebédet szívecskével díszíteni, vagy éppen meglepetés üzenetet dugni a kabátzsebbe, akkor sokáig élhetünk boldog és tartalmas kapcsolatban.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást