12 dolog, amit csak azok érthetnek, akik mindenhonnan elkésnek

12 dolog, amit csak azok érthetnek, akik mindenhonnan elkésnek

Címlap / Életmód / Lélek / 12 dolog, amit csak azok érthetnek, akik mindenhonnan elkésnek

Hiába az ajándékba kapott karóra és a határidőnapló, te akkor sem tudod megfelelően beosztani az idődet?

Mindig azon kapod magad, hogy már rég el kellett volna indulnod, és fél órás késésben vagy, ezért az ismerőseid hozzászoktak ahhoz, hogy mindenhonnan késel? Akkor az alábbi 12 dolog nagyon ismerős lesz számodra!

1. Meg sem tudnád mondani, hányszor fordult már elő veled az, hogy azt írtad, „5 perc múlva ott leszek„, és valójában még csak akkor léptél ki az ajtón. Vagy vetted fel a cipődet. Vagy találtad ki, mit is viselj aznap este.

2. A barátaid egy ideje már inkább hazudnak arról, hogy mikor találkozzatok. Ha például fél 9-kor szeretnének összefutni veled, szimplán csak azt mondják, hogy érj oda 8-ra, mert tudják, hogy akkor talán még időben meg is érkezel.

3. Ezt hallva akár meg is sértődhetnél, de amikor valóban fél óra késéssel érkezel, belátod, hogy egy kicsit tényleg igazuk van.

4. Amikor szökő évente egyszer mégis időben jelensz meg egy találkozón, a barátaid teljesen ledöbbennek azon, hogy mi történt. „Baj van? Minden okés?” A szokásos „hol van az igazi XY, és ki vagy te?” kérdés sem maradhat el!

5. Még az elején mindig próbáltad megmagyarázni nekik üzenetben, hogy most épp miért nem érsz oda időben. Rengeteg kreatív szöveget találtál ki, hogy minél érthetőbb legyen a késésed oka.

6. De egy ideje már nem is igyekszel előállni sokszínű indokokkal, szimplán csak leírod nekik, hogy 20 perccel később érsz oda, és majd személyesen is bocsánatot kérsz tőlük. Úgyis tudják, hogy rosszul osztottad be az idődet!

7. Vannak olyan alkalmak, amikor te tényleg időben indulsz el, és mindent a terv szerint csináltál, de egy váratlan esemény, például a forgalmi dugó mégis utadba áll, és emiatt késel el. Na ilyenkor viszont nagyon mérges vagy, de a barátaid már el sem hiszik neked, hogy ezúttal tényleg időben hagytad el a lakást.

8. Az esetek többségében apróságok miatt késel el. Általában ott felejted magad a kanapén, kezedben a telefonoddal, nem hagysz elég időt a parkolójegy megvásárlására, vagy szimplán nem nézed meg előre, pontosan hol van az étterem, ami miatt 15 percig utcáról utcára sétálsz, eltévedve.

9. A tavaszi és őszi óraállítást követően két napig teljesen felborul az életed, mert fogalmad sincs, most épp hány óra van, és hány perc késésben vagy.

10. Ha állásinterjúra, vizsgára vagy egyéb fontos eseményre mész, mindig van egy barát vagy családtag, aki időben ír neked üzenetet vagy felhív, nehogy elkéss.

11. A gyakori késések egyik oka, hogy alapjáraton nagyon laza típus vagy.

Te nem aggódod túl az élet apróságait, és nem stresszelsz azon, hogy mindenhová időben odaérj.

Ezzel pedig nem kevés idegeskedéstől és felesleges ránctól kíméled meg magad. Érdemes azonban elgondolkodnod azon, hogy mennyire nem igazságos ezt az idegeskedést áttenni azokra, akik rád várnak…

12. A barátaidnak viszont nagyon is hálás vagy amiatt, hogy még az állandó késéseid ellenére is mindig meghívnak téged a találkozókra, és már rég nem vitatkoznak veled emiatt. Hiszen amikor néha-néha téged várat meg valaki, hamar belátod, hogy ez tényleg borzasztóan idegesítő tud lenni!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!