Egészség / Életmód / Lélek

7 dolog, amiről minden felnőtt nőnek le kellene szoknia

7 dolog, amiről minden felnőtt nőnek le kellene szoknia

A felnőtté válás mindenkit utolér előbb-utóbb, hiába vannak vele úgy sokan – például én is –, hogy próbálják minél tovább halogatni. Tanulmányaink befejezése után kilépünk a nagybetűs életbe, külön lakásba költözünk, dolgozunk, számlákat fizetünk. Mondhatni, felelősségteljes felnőttek leszünk, a társadalom hasznos tagjai, akár tetszik, akár nem. Ugyan vannak pozitív hatásai is annak, ha valaki lélekben kicsit gyerek marad, de az alábbi hét dolog mindenképpen olyan, amit egy felnőtt nőnek maga mögött kell hagynia.

1. A testalkatunk miatt panaszkodni

Egy tinédzser lánynál szinte természetes, hogy nem maradéktalanul elégedett a testével, de egy bizonyos kor felett már illik elfogadni azt olyannak, amilyen.

Ez ügyben szinte minden gondunk orvosolható egészséges étrenddel vagy testmozgással, sőt, lehet, hogy a „hibák” többségét csak mi nagyítjuk fel, vagy képzeljük be magunknak. 

A lényeg, hogy ennyi idősen már fárasztó azzal idegesíteni barátainkat és párunkat, hogy a testünkre panaszkodunk.

2. Állandóan a telefonunkat nyomkodni

Húsz éves kor fölött ne lógjunk állandóan a közösségi médián. Tényleg annyira fontos megnézni Instagramon, hogy a kolléganőnk mit ebédelt, vagy Facebookon percenként csekkolni az olyan fontos történéseket, minthogy a nagybácsink a politikán háborog? Társaságban, étkezés közben alapvető illem, hogy eltesszük a telefont, de az igazat megvallva akkor is kezdhetünk valami értelmesebbet a szabadidőnkkel, amikor egyedül vagyunk. Iskolásként ez talán még bocsánatos bűn – bár akkor sem kifejezetten egészséges –, de felnőttként már inkább ciki.

7 dolog, amiről minden felnőtt nőnek le kellene szoknia

3. Kamu telefonszámot megadni

Fiatalon, amikor az ember még szociálisan ügyetlen, elnézhető, ha nem tudunk másképp leszerelni egy nyomuló fiút, csak azzal, hogy megadunk neki egy kamu számot, amit szegény majd hívogathat sikertelenül. Ez pitiáner és gonosz dolog, szokjunk le róla.

Ne legyünk kisstílűek, álljunk a sarkunkra és mondjuk meg neki, hogy ne haragudj, nem téged kereslek.

Az esetek többségében az illető érteni szokott a szóból, adjuk meg neki az esélyt a normális kommunikációra.

4. A nőgyógyászati vizsgálatot elhanyagolni

Csak egy testünk van, amit fiatalon természetesnek veszünk, de ahogy öregszünk, jönnek elő a problémák, akár egy autónál. Igenis el kell járni rendszeresen szűrésekre, ahogy a kocsit is elvisszük időnként szervizelni. Előfordulhat, hogyha időben észrevesznek valamit az orvosok, hamar kikezelik, míg ha túl későn fordulsz hozzájuk, akkor már komolyabb probléma is lehet. Az, hogy vigyázunk egészségünkre, alapvető felelősség magunkkal szemben, nem szabad elhanyagolni.

5. Pletykálkodni

A tévhittel ellentétben – miszerint csak a nők hajlamosak a pletykálkodásra – bizony a férfiak is rendesen kiveszik a részüket ebből a kiábrándító szokásból. Tinédzserként nehezen tudjuk türtőztetni kíváncsiságunkat és faljuk a friss „híreket” az ismerőseinkről, de egy bizonyos kor után már illik megtanulni disztingválni.

Nem azt mondom, hogy egy barátnőkkel folytatott kötetlen beszélgetésben nem említhetünk semmi kis ártatlan pletyit, de például a rosszindulatú munkahelyi susmusokból igyekezzünk kimaradni.

6. Macsókkal randizni

A szívünk mélyén talán mindannyian ábrándozunk egy igazi rosszfiúról, de miután kinőttünk a lányregényekből, ideje felébredni és elfogadni azt, hogy a macsókkal folytatott kapcsolatoknak sosincs jövője, és csak magunknak okozunk vele átsírt éjszakákat. Kutyából sajnos sosem lesz szalonna, úgyhogy ha csak egy rövid kalandot szeretnénk, akkor hajrá, de ha hosszú távra tervezünk, bizony egy rendes fiút kell választanunk.

7. A buli utáni sminklemosást elbliccelni

Igen, az unalomig szajkózott frázis, de ez sajnos tényleg nagyon fontos. Az idő múlása az arcunkon mutatkozik meg a leghamarabb, elengedhetetlen, hogy törődjünk a bőrünkkel. Bármennyire fáradtak vagyunk, amikor hajnalban hazaesünk a buliból, sminkben aludni a leghatározottabban tilos, egyszerűen nincs kifogás. Akár vattapamaccsal és tonikkal tisztítjuk meg arcunkat, akár egy gyors mosakodással, mindössze egy pár perces művelet, amit a bőrünk nagyon meg fog hálálni, ahogy telnek az évek.

Képek forrása: ufabizphoto/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást