Párkapcsolat / Szerelem

4 dolog, amire az elengedés megtanított

4 dolog, amire az elengedés megtanított

Sokan átélték már azt a fájdalmat, amit egy szeretett dolog elvesztése okozott, és számtalan ember van, aki még nem kész arra, hogy elengedjen valamit, amiről már rég tudja, hogy nem működik. Bármelyik táborba is tartozol, ez a cikk segít abban, hogy felismerhesd, milyen csodák történhetnek, ha a továbblépést választod a búslakodás helyett.

Önmagad pozitívabb verziója lehetsz

Az agyunk egy csodálatos szerv, aminek a mai napig kutatják a működését. Érdekes tény, hogy az elménk miként működik nehezebb élethelyzeteinkben.

Tudtad, hogy az agy képes manipulálni az emlékeket az alapján, hogy éppen mennyire vagy szomorú?

Tehát ha le vagy törve, akkor az agyad akaratlanul is rossz emlékeket fog keresni és ezeket eleveníti majd fel a memóriádban. Pontosan ilyenkor teszed fel magadban azokat a kérdéseket, hogy miért választok mindig rossz pasikat, vagy hogy miért történik mindig ugyanaz a rossz dolog velem, stb. Ezt úgy tudod az előnyödre fordítani, hogy ha valóban megpróbálod elengedni azokat a dolgokat, amik hátráltatnak az életben. Ezután próbálj meg fókuszálni egy pozitív jövőképre. Így az agyad azon fog dolgozni, hogy új emlékeket raktározzon el, olyanokat, amik szintén olyan jó érzést keltenek benned, mint a boldog jövőd. Ezzel pedig két legyet üthetsz egy csapásra.

Inspirálhatsz másokat

Anélkül, hogy egyáltalán tudomásod lenne róla. Ha találkozom egy olyan emberrel, akiről tudom, hogy sok nehézségen ment keresztül, mégis boldognak látom, mindig azt kívánom, hogy bárcsak olyan erős lehetnék, mint ő. Ez sokszor erőt ad és motivál arra, hogy én is eljuthassak arra a szintre, ahol ő tart az életben. Ez az ember pedig könnyen lehetsz te is.

Példaértékű, ha szembenézel a nehézségekkel, elfogadod őket és képes vagy mindent elengedni, amiről tudod, hogy el kell. Lehet ez egy érzés, egy ember, egy régi sérelem, vagy kilátástalan élethelyzet. Abban a pillanatban, ahogy megteszed ezt a lépést, sok ember példaképévé válsz majd és segítheted az ő fejlődésüket is. Nem biztos, hogy ezt majd a tudtodra is adják, de hinned kell benne, hogy azzal, ha magadon segítesz, könnyen segíthetsz másokon is.

Mindened megvan, amire csak szükséged lehet

Egy csodálatos, támogató és védelmező párkapcsolatban élni a világ egyik legjobb dolga, de ha belegondolsz, valóban úgy hiszed, hogy ez az egyetlen út az igazi boldogsághoz? Valószínűleg te is tudod, hogy ez nem így van.

A boldogsághoz egyetlen út vezet, mégpedig az, hogy ha idővel megtalálod az igazi önmagad. Azt, hogy mit szeretnél az élettől, hogy milyen vágyaid és terveid vannak. Tudod, hogy mit adhatsz a másiknak és ő mit várhat tőled.

Egyszóval megtalálod a tökéletes egyensúlyt, amihez elengedhetetlen mindaz, amiről már eddig ebben a cikkben olvastál. Ekkor lehet részed egy olyan párkapcsolatban is, mint amit az előbb említettem. Mert egy ilyen szerelem nem csak attól csodálatos, hogy a két fél feltétel nélkül szereti a másikat, hanem attól, hogy rendben vannak önmagukkal. Éppen ezért nem játszmáznak, nincsenek komoly problémák. Így az első és legfontosabb, hogy arról a valakiről gondoskodj és szeresd, aki mindig veled lesz, az pedig saját magad.

Megtudod, hogy igazából mire van szükséged

Ha egy szerelem véget ér, sok fájdalommal maradunk egyedül. Olyan sérelmekkel, amiket mások okoztak nekünk, vagy éppen mi alakítottunk ki saját magunkban. És ebben az állapotban, ha nem kapunk szeretet és vigasztalást, csak még szomorúbbak és még dühösebbek leszünk. Ezek a dolgok megmérgezik a lelkünket és elveszik a lehetőséget attól, hogy boldogok lehessünk.

Ilyenkor kell megállni és végiggondolni, hogy mi az, ami jó nekünk, mitől lehetnénk boldogok. Ez az első lépés ahhoz, hogy azt a sok fájdalmat elengedhessük. És ha ezt megtanultad, onnantól kezdve egész életedben tudni fogod, hogy mit engedhetsz meg egy férfinak, vagy mik azok az élethelyzetek, amik a boldogságodért vannak vagy éppen ellene. Az elengedés egy csodás út kezdete, amire csak egyedül léphetsz rá.

Kép forrása: unsplash.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást