10 jel, hogy magas az érzelmi intelligenciád – Rád hány igaz?

10 jel, hogy magas az érzelmi intelligenciád – Rád hány igaz?

Címlap / Életmód / Lélek / 10 jel, hogy magas az érzelmi intelligenciád – Rád hány igaz?

Ők azok, akik elpityerednek a szomorú drámafilmeken, vagy képesek egész nap valaki más problémáján úgy gondolkodni, mintha az a sajátjuk lenne. Állítólag minden ötödik ember nagyon érzékeny, és ha az alábbiak nagy része igaz rád, te is magas érzelmi intelligenciával rendelkezel.

1. Szinte pontosan meg tudod mondani, hogy mit érez a másik

Nagyon intuitív vagy, és ha valakivel eltöltesz egy kis időt, szinte tudod, beszélgetés közben mit érez. A megérzéseid pedig annyira pontosak, hogy ha egy szeretted mosolyogva mondja, hogy „minden rendben van”, te rögtön tudod, ha ez még sincs így.

Erős empátiával viseltetsz mindenki felé, számodra nincs rossz, csak segítségre szoruló ember, éppen ezért ellenségeid sincsenek. Ha valakit nem kedvelsz, egyszerűen kerülöd a társaságát, de ha kell, tudsz diplomatikusan beszélgetni vele.

2. Mindig nagyon udvarias vagy

Figyelsz arra, hogy milyen hangnemben szólítod meg az embereket, és mindig észreveszed, ha mások is gyakran használják a „kérlek” és „köszönöm” szavakat. Szerinted ez nem egy plusz dolog, hanem teljesen alap.

Sosem szeretnél megbántani senkit, így amíg nem érzed magad komfortosan a társaságban, nagyon figyelsz a stílusodra.

3. Nehezen mondasz nemet

Nem szeretnél senkit megbántani, így hajlamos vagy inkább igent mondani olyan kérésekre is, amikhez amúgy semmi kedved. Épp ezért gyakran megesik, hogy segítesz valakinek akár költözni vagy ügyet intézni, miközben te magad teljesen kimerült vagy.

Ez elég nagy hátrány önmagadra nézve, mert elfelejted bizonyos helyzetekben előtérbe helyezni magad, ami kihat majd önbizalmadra és személyes kapcsolataidra is. Merj néha nemet mondani, nem leszel attól önző, egyszerűen csak ember!

4. Rengeteg időbe telik, mire döntést hozol

Mindegy, hogy munkahelyváltásról vagy egy ruháról van szó, akármilyen döntést kell meghoznod, képes vagy nagyon sokáig gondolkodni rajta. Hiszen úgy érzed magad jól, ha biztos vagy benne, hogy a legjobbat választottad.

Megesik, hogy sokszor elképzeled fejben az összes lehetőség végkifejletét, mire döntesz, még akkor is, ha apróságról van szó. Segítség lehet, ha a pároddal vagy egy bizalmi emberrel meg tudod beszélni, ilyenkor gyorsabban megy a mérlegelés.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást