Dekoratív kamrák, praktikus ötletek – Így rendezd be a kamrádat!

Dekoratív kamrák, praktikus ötletek – Így rendezd be a kamrádat!

Címlap / Otthon / Háztartás / Dekoratív kamrák, praktikus ötletek – Így rendezd be a kamrádat!

A spájz vagy kamra sokszor az a része a lakásnak, amelyet a leginkább elhanyagolunk, pedig jobban belegondolva megérdemelne egy kicsivel több törődést ez a helyiség, hiszen itt tartjuk az élelmiszerek nagy részét. Ha van a lakásodban kamrád, érezd magad kiváltságosnak, hiszen sokan arra panaszkodnak, hogy nekik nem jutott egy ilyen szoba a házban, pedig valójában nagyon praktikus.

Összegyűjtöttünk néhány tippet arra, hogyan rendezheted be otthon a kamrát, hogy jól ki tudd használni a helyet, és néhány trükköt is mutatunk, hogyan lehet mégis egy kisebb spájzod, ha éléskamrával nem is rendelkezel.

Kosarak

Igazán helytakarékos módon tudod berendezni otthon a kamrádat, és ehhez nem is lesz másra szükséged, csak egy plafonig érő polcsorra, és néhány szép kosárra.

A kosarak legyenek kisebb és nagyobb méretűek, így a különböző élelmiszercsoportokat – például a tésztákat, fűszereket, lekvárokat, olajokat és eceteket, és hasonlókat – külön tárolóba tudod majd tenni.

A kosarakat érdemes fel is címkézned, hogy minél egyszerűbben kiigazodj a kamrában.

 

Rejtett spájz

Egy polcnyi beugró az egyik falban bőven elég ahhoz, hogy kialakíts magadnak egy kisebb kamrát.

A legideálisabb természetesen, ha ezt a konyhába tudod megoldani, így mindent tudsz majd tárolni itt, ami nem fért el a konyhapulton vagy a hűtőszekrényben.

A kosaras megoldás itt is praktikus, szellősebb kosarakban tárolhatod például a zöldséget és a gyümölcsöt, míg jól zárható műanyagdobozokban a szemes termékeket.

A kedvenc megoldásunk ennél a kamránál a táblafestékkel lefestett tolóajtó, amelyen akár megtervezheted a heti menüt vagy a nagybevásárlást is.

 

Egyenüveg

A csatos tetejű befőttesüvegek a háztartások egyik legjobban felhasználható darabjai.

Ha nagyon szűkös a kamrád, valóban csak egy-két polcnyi, akkor mindenképpen érdemes ezekből az üvegekből beszerezned néhányat, és a különböző élelmiszereket ezekbe kitöltve tárolnod.

Készíts egységes feliratot az üvegekre, online elérsz ehhez több sablont is, melyeket elég öntapadós papírra nyomtatnod, és már használhatod is.

 

A konyhaszekrény új élete

Ha nincs otthon külön spájzod, egy olyan külön helyiséged, ahol kialakíthatsz egy éléskamrát, akkor elég, ha újragondolod inkább a konyhaszekrényed belső elrendezését.

A konyhaszekrény is ideális hely arra, hogy spájzként rendezd be, ehhez csupán ki kell teljesen ürítened és az aljától a tetejéig bepolcoznod.

Kisebb polcokat szerelhetsz az ajtók belső oldalára is, így még több helyet nyertél, ahova majd ezentúl pakolhatod az ételeket, fűszereket.

A képen látható kamrához hasonlóan akár nagyobb kosarakat is tehetsz a szekrényed aljába, így az ételen kívül például a tisztítószereket is tudod majd itt tárolni.

Gurulós megoldás

Ha van egy magasabb polcrendszered a kamrában, akkor érdemes kicsit átalakítanod, és gurulós fiókokat, kosarakat és rekeszeket beleszerelned.

Ezekbe tudod csoportosítva belepakolni az élelmiszereket, és egy könnyed mozdulattal kihúzni őket, így nem kell lepakolnod állandóan a polcokat, ha hátulról van szükséged valamire.

A fiókokat és rekeszeket címkézd is fel, így még egyszerűbb módon találod meg azt, amire éppen szükséged lenne a spájzodból.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást