Ehhez a tojásos omletthez a friss petrezselymet ajánljuk, mert a szárítottnak kevésbé érvényesül az aromája. Ha diétázol, a tejszínt elhagyhatod.
Hozzávalók (2 személyre):
- 25 dkg gomba (champignon vagy vargánya)
- só
- bors
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 3 evőkanál tejszín
- 4 egész tojás
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A gombát és a petrezselymet tisztítsd meg, és vágd fel kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel a vaj felét, és párold benne 4-5 percig a gombát közepes lángon. Sózd meg, és keverd hozzá a petrezselymet. Húzd le a lángról, és tegyél rá fedőt.
A tojásokat verd fel egy tálban, és keverd hozzá a tejszínt. Szórd meg sóval és borssal. A kimért vajmennyiség másik felét olvaszd meg egy serpenyőben. Csurgasd bele a tojásmasszát, és közben folyamatosan kevergesd. Rakd bele a gombát, és süsd össze vele.
Miután az omlett elkészült, azonnal tálalhatod.