Ezt csináld, hogy biztosan ne fázz meg nyaralás alatt

Ezt csináld, hogy biztosan ne fázz meg nyaralás alatt

Címlap / Életmód / Egészség / Ezt csináld, hogy biztosan ne fázz meg nyaralás alatt

Nemrég egy nyolcnapos ciprusi utat tett tönkre nálunk egy betegség, és nem ez volt az első eset: a nyaralás alatt az emberek hajlamosak megfázni, sokszor önhibájukból, sokszor a körülmények miatt. Ha szeretnéd minimalizálni a nyaralás alatti megfázás esélyét, akkor fogadd meg az alábbi tippeket, és élvezd az utazást ahelyett, hogy lázcsillapítóért és papírzsepiért rohangálnál a gyógyszertárakba.

Aludd ki magad!

Lehet, hogy izgalmasan hangzik az új környék felfedezése, és szíved szerint nem pazarolnál alvásra egy percet sem, de nyaralás alatt is figyelj arra, hogy eleget pihenj, különben az immunrendszered látja a kárát.

Ha kialvatlan vagy, az immunrendszered kevésbé működik hatékonyan, és könnyebben elkapsz mindenféle vírusos fertőzést, és a baktériumok ellen sem tudsz megfelelően védekezni.

A 8 óra legyen meg, és ne a strandon fekve, mert az nem olyan pihenés, mint az éjszakai!

Igyál elég vizet!

A melegben, főleg, ha sós víz mellé mész, nagyon könnyű kiszáradni. Egy idő után észre sem veszed, hogy nem vagy szomjas, és nem iszol eleget, aztán már csak arra leszel figyelmes, hogy kikelni is nehezedre esik az ágyból, és úgy érzed magad, mintha 40 fokos lázad lenne.

A kiszáradás nem hirtelen tör rád, hanem lassan, észrevétlenül, viszont nagyon taccsra tud vágni. Tudatosan figyelj arra, hogy hidratálj, és ne csak akkor igyál, amikor érzed a szomjúságot!

Ésszel a klímával!

Itthon nem gyakran ülsz be vizes bikiniben klimatizált helyiségekbe, de vakáció alatt megesik az ilyen. Ez a legkönnyebb módja, hogy megfázz, még akkor is, ha egyébként odakinn tombol a kánikula.

Mindig gondolj arra, hogy a szervezetedet nem érdekli, mennyire van meleg a szabadban, csak az, hogy éppen milyen a hőmérséklet ott, ahol ülsz.

Ha állíthatod a klíma hőfokát, soha ne legyen olyan nagy különbség a külső hőmérséklet és a belső között!

Szedj étrendkiegészítőket!

A C-vitamin ilyenkor szinte kötelező, főleg akkor, ha messzire mész, és olyan helyre, ahol az immunrendszerednek addig nem ismert kórokozókkal kell megküzdenie. Segítsd a testedet a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevitelével, ami azt is jelenti, hogy ne csak gyorskaján és zsírban tocsogó helyi ételeken élj, hanem néha vegyél magadhoz olyat is, ami tényleg táplálja a testedet. Az utazás mindig kicsit sokk a szervezetnek, és ha legyengül, könnyebben kapod el a betegségeket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást