A cseresznye az egyik leggusztusosabb nyári gyümölcs, szezonja azonban sajnos rövid. A megfelelő tárolással viszont tehetsz azért, hogy a szemek tovább maradjanak gusztusosak és finomak.
1/4 Hogyan válassz jó cseresznyét?
Értelemszerűen minél frissebb cseresznyét vásárolsz, annál tovább fogod tudni eltartani. Akár egy termelői piacon, akár az élelmiszerboltban vásárolod cseresznyét, ugyanazokat a dolgokat érdemes figyelni:
A friss cseresznye tömör és fényes, soha nem kopottas a felülete. Amikor kiválasztod a megvásárolni kívánt cseresznyét, alaposan nézd végig a szemeket. Sima felületű gyümölcsöt keress, feszes, fényes héjjal, repedések, dudorok vagy ráncok nélkül.
A sárga színű, pirospozsgás Rainier cseresznyén néha barna foltok lehetnek a héjon, de ez nem befolyásolja a minőségét.
Ha vörös cseresznyét választasz, az egyenletesen telített szín jó gyümölcsöt jelez.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!