Ezt a könnyű citromos süteményt a muffinok gourmet különlegességének kellene kinevezni! A benne levő ricotta és fehér csoki omlós, telt ízeket ad az egyébként citromtól illatozó tésztának.
Hozzávalók:
egy citrom,
3 tojás,
15 dkg cukor,
12 dkg darált mandula,
fél teáskanál sütőpor,
2 teáskanál vanília kivonat,
70 gramm ricotta,
5 dkg fehér csoki,
ízlés szerint gyömbér.
Elkészítés:
A citromot főzd forró vízben egy órán keresztül, majd vágd ketté és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, távolítsd el a magokat, és a citromot a héjával együtt pürésítsd össze egy robotgépben. A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a darált mandulát, a sütőport, a vaníliát, a ricottát, a citrompépet, a feldarabolt fehér csokit és a gyömbért. A tésztát öntsd muffinformákba, és 180 fokon süsd 20-25 percig.