Kávét sokféleképp lehet fogyasztani, a kávéházak kínálatában is általában bőséges a választék, de ha eddig nem voltál tisztában vele, melyik elnevezés pontosan mit is takar, jó helyen jársz! Gyorstalpaló barista tanfolyamunkból megtudhatod, melyik hogyan készül.
2/5 Cappuccino
A cappuccino talán az egyik legnépszerűbb kávékészítmény, ám gyakran tapasztalni, hogy nem a megfelelő módon készítik el: például tejszínhabot tesznek a tetejére, aminek semmi keresnivalója nem lenne ott! Az igazi cappuccino ugyanis három egyenlő részből tevődik össze: egyharmada presszókávé, egyharmada forró tej ez utolsó harmad pedig tejhab – az utóbbi kettő pedig nem válik el élesen egymástól.
Készítéskor első lépésként fel kell habosítani a tejet, a tejhabot és a tejet a kancsó rázogatásával vegyíteni, majd óvatosan az előzetesen a csészébe öntött eszpresszóra kell csorgatni, lehetőleg a kávé közepébe. Tapasztalt baristák még különböző, jópofa mintákat is tudnak a cappuccino tetejére varázsolni!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!