Kávét sokféleképp lehet fogyasztani, a kávéházak kínálatában is általában bőséges a választék, de ha eddig nem voltál tisztában vele, melyik elnevezés pontosan mit is takar, jó helyen jársz! Gyorstalpaló barista tanfolyamunkból megtudhatod, melyik hogyan készül.
1/5 Az alap: espresso
Az espresso minden kávékülönlegesség alapja, ezért is fontos, hogy igazán finom legyen.
Ehhez mindenekelőtt kell egy jó minőségű kávégép és lehetőleg frissen őrölt kávé (esetleg egy olyan kávégép, amiben a kávészemek őrlésére is van lehetőség).
Ideálisan beállított gép esetén az espresso körülbelül fél perc alatt készül el, ennyi idő alatt folyik le a kávé a karból.
A presszókávét legjobb az elkészítést követően azonnal elfogyasztani, hiszen aromája frissen élvezhető leginkább.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!