Arc / Stílus

8 bombasztikus sminkötlet szemüvegeseknek

8 bombasztikus sminkötlet szemüvegeseknek

Rég letűnt a kor, amikor az okulárét viselőket pápaszemesnek csúfolták. Ma azok is örömmel válogatnak a legtrendibb és legvagányabb keretek között, akiknek a látásuk miatt nem lenne szükségük rá. A szemüveg divatos, te pedig szerencsés vagy, amiért egy kiegészítőd minden szetthez adott. Ne akarj mindenáron kontaktlencsére váltani, mert ezekkel a sminktippekkel jobban mutathatsz, mint valaha!

Hagyd a feketét!

A fekete szemceruza, tus és szemhéjpúder olyannyira a klasszikus smink alapjának számít, hogy sokan évtizedekig, vagy akár egy életen át képesek hozzájuk ragaszkodni. Tényleg jól jönnek a kelléktárban, nem tagadjuk – de hagyd őket egy kicsit pihenni, ha a mindennapi készülődésről van szó!
A sötétkék és a mélybordó tulajdonképpen mindenkinek jól áll, így nem tudsz velük melléfogni. Ráadásul ragyogóbbnak mutatják a szemeidet!

Füstös szemek – bordóval, lilával

Talán a jó öreg füstös szemsmink volt az első műalkotás, amit a tükör előtt elkészítettél. És valószínűleg annyira bevált, hogy alkalomadtán automatikusan beveted. Pedig a szürke-fekete párosításnál sokkal mesésebb összhatást érhetsz el, ha a szemek külső sarkaiba bordót kombinálsz szilvaszínnel…
A technika természetesen ugyanaz: alul-kívül sötétebb, felül-belül világosabb. Lila szemceruzával keretezz az igazán drámai megjelenésért!

Viszlát, orrnyereg-pöttyök!

Csak a szemüvegesek tudják, milyen idegesítő tud lenni az orrnyergen ülő szemüveg miatt feltűnő két apró folt a szemek között. Rossz megoldás, ha emiatt az egész arcodra magas fedésű alapozót használsz, vagy éppen több réteg korrektort kensz rá.
Hosszú távon ugyanis eltömődhetnek a pórusaid – hiszen a bőröd képtelen lélegezni. Egy könnyű, színezett hidratálóval tegyél pontot a kellemetlenség végére, melyet naponta akár többször is elővehetsz!

Ne legyen alapozós a szemüveged!

Az alapozóval összekent keret problematikáját mindenki ismeri – ha máshonnan nem, hát a napszemüvegek révén. Amennyiben az okulárédon bézsszínű folt keletkezik, annak a jele, hogy túl sok alapozót vagy színezett hidratálót használtál, esetleg nem hagytad alatta a nappali krémet beszívódni.
Egyszerűen kiiktathatod a bakit, ha vársz néhány percet a krém felvitelét követően, illetve a fölösleges alapozót egy arctörlőkendő segítségével felitatod. Ne felejtsd el púderrel fixálni a kompozíciót!

Göndörítsd a pillákat!

Ha állandóan függőleges vonalkákat kell törölgetned a lencséről, vagy akár érzed és hallod is, hogy a pillák nekiütköznek az üvegnek, nem muszáj hanyagul az orrhegyedre csúsztatni a szemüveget – ez egyébként árt is a szemednek.
Göndörítsd inkább a pillákat, hogy kényelmesen elférjenek! Tévhit, hogy ez károsítaná őket: minőségi göndörítő eszköz használata mellett ugyanis biztosan nem töredeznek.

Spirálozz okosan!

Ha szemüveges vagy, érdemes bevetned egy apró trükköt a spirálozás alkalmával. Használj egy réteget a szokásos módon, de a másodiknál csak a tövekre koncentrálj!
Amennyiben ugyanis bőkezűen bánsz a festékkel a végeknél is, elnehezíted azokat, aminek a következtében megint csak fennáll majd az előző probléma – nevezetesen, hogy a szálak „kiegyenesednek”, és a lencséhez érnek.

Legyen egy semleges palettád!

A semleges színeket tartalmazó szemhéjpúder-paletta voltaképpen minden nőnek kötelező volna. Az ilyen válogatások legnagyobb előnye, hogy valószínűleg az összes árnyalatuk tökéletesen áll rajtad, így a természetességet kombinálhatod a változatossággal.
Cikkünk elején a burgundit és a sötétkéket ajánlottuk figyelmedbe, de biztos vannak olyan napok, amikor nem drámakirálynőként szeretnél tündökölni. Ilyenkor jön jól egy hasonló paletta a visszafogott stílusosságért.

Mindig használj korrektort a szemed alá!

A szemüveg lencséje sajnos felnagyítja a szem alatti karikákat, mintegy reflektorfénybe állítva azokat. Akkor is érdemes tehát egy kevés rózsaszínes árnyalatú festéket az érintett területre kenned, ha egyébként nem tartod magad ilyen téren problémás alkatnak. Érdemes púderrel fixálnod az egész napos hatás kedvéért!
Van esetleg saját „fejlesztésű” sminktipped szemüvegesként? Oszd meg a többiekkel kommentben, kíváncsian várjuk mi is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást