Párkapcsolat / Szerelem

Ez a boldog párok 8 leggyakoribb szokása

Ez a boldog párok 8 leggyakoribb szokása

Együtt lefeküdni

A felmérés szerint a boldog párok esténként együtt, egy időben fekszenek le. Ez azért fontos, mert az elalvás előtti együtt töltött pillanatok nagyon intimek, így erősítik az összetartozás élményét, arról nem is beszélve, hogy lámpaoltás után, az ágyban fekve még nagyon bensőséges beszélgetést lehet folytatni akkor is, ha korábban már megbeszéltétek, milyen napotok volt. Azt pedig talán említenünk sem kell, hogy az ilyenfajta meghittség a szexuális életet is feldobja.

Arra fókuszálnak, amit a másik jól csinál

Természetes, hogy ha már régóta együtt vagytok, megismeritek a másik jó és rossz tulajdonságait, látjátok a másik erősségeit és gyengeségeit. Biztosan te is sokakat hallottál már, amit azzal viccelődnek, hogy a férjükre egy egyszerű bevásárlást sem lehet rábízni, mert elkalandozik a polcok között, vagy hogy a feleségük parkol a legrosszabbul a világon.

A boldog párok azonban inkább a partnerük erősségeire fókuszálnak, ezzel nem csak az ő önbizalmát építik – márpedig mindannyian olyan társaságban érezzük jól magunkat, ahol erősnek és sikeresnek látszunk – de saját maguk számára is vonzóbbá teszik őt.

Ölelés

A felmérés szerint a boldog párok amint újra találkoznak a nap végén, azonnal megölelik egymást. Ez állítólag azért segíti, mert az érintést, vagy annak hiányát a memóriánk pozitív vagy negatív élményként tárolja.

Ha a párok azonnal megölelik egymást, ahogy újra találkoznak, akkor a másik képéhez ezt a pozitív élményt társítják, ez pedig segít fenntartani a vonzalmat.

Megbocsátás

Azt mindenki tudja, hogy a sikeres párkapcsolathoz elengedhetetlen, hogy a problémákat azonnal megbeszéljük, és ne görgessük őket magunk előtt.

A Psychology Today szerint azonban a boldog párok nem csak megvitatják a gondokat, de az után képesek azonnal meg is bocsájtani a másiknak, és nem táplálnak haragot vagy sértődöttséget a másikkal szemben egy már lezárt kérdés miatt.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást