21 apró hálószoba kreatív ötletekkel – Mert a kicsi is lehet káprázatos!

21 apró hálószoba kreatív ötletekkel – Mert a kicsi is lehet káprázatos!

Címlap / Otthon / Dekor / 21 apró hálószoba kreatív ötletekkel – Mert a kicsi is lehet káprázatos!

Az, hogy a hálószobád nem a legtágasabb, még nem kell, hogy megakadályozzon abban, hogy minél stílusosabb legyen az a helyiség, ahol minden nap álomra hajtod a fejedet. Inspirálódj az alábbi ötletekből, és dobd fel a legkisebb hálót is úgy, hogy az tükrözze a saját egyéniségedet – mégse tűnjön túlzsúfoltnak vagy szűknek.

Maradj a fehérnél!

Ha nagyon szeretnéd, hogy minél tágasabbnak, szellősebbnek tűnjön még a legkisebb hálószoba is, akkor ne durvulj be a színek terén – maradj a színtiszta fehérnél, ez tágítja ugyanis a legjobban a teret. Minden más szín, még a fehér kicsit piszkosabb árnyalatai is elkezdik nyomni össze a helyiséget, ami nem túl szerencsés, ha tágasabbnak akarod érezni.

 

 

 

Ha viszont bevállalós vagy, jöhetnek az élénk színek!

Attól, hogy a helyiség kicsi, még nem biztos, hogy növelni kellene a méretét a színekkel – ha nem zavar, hogy nem tűnik optikailag tágasabbnak a helyiség, mint amilyen egyébként, akkor egész nyugodtan éld ki magad a színekkel! Aranyszabály, hogy az ilyen apró helyiségekben az  mutat a legjobban, ha csak egy, netán maximum két fal lesz élénk és sötétebb árnyalatú.

 

 

 

Vegyél festményeket!

Nincs olyan hálószoba, ahol ne mutatna jól néhány kép – igaz ez az aprócska helyiségekre is. Minél nagyobb a festmény vagy a nyomtatott kép, annál jobban mutat, főleg az ágy fölött, mert itt igazán szem előtt lehet. Meg tudja hozni a hangulatát az egész szobának.

 

 

 

Festesd meg az egyik falat!

Ne csak festményekben vagy nyomtatott képekben gondolkodj, egész nyugodtan válassz egy olyan mintát, ami tetszik, és festesd be vele az egész falat! Megint csak akkor mutat a legjobban a dolog, ha az ágy mögötti falat pingáltatod tele, méghozzá azért, mert egyébként is az a kis hálószoba középpontja, a legmeghatározóbb (vagy egyetlen) bútor a helyiségben. Ha emögé festetsz valamit ,az nagyon szépen tud majd mutatni.

 

 

 

Használd ki a tükröket!

Egy gyönyörű, stílusos tükör úgy lehet a hálószoba éke, hogy közben meg is növeli egy kicsit esztétikailag a méretét.

Minél nagyobb a tükör, annál nagyobb teret varázsol a kicsi helyiségbe is. Rengeteg stílusú darab közül választhatsz, biztosan megtalálod azt, ami a saját ízlésedhez és a szoba berendezéséhez passzol.

 

 

 

Ne félj a szőnyegektől!

Sokan azt hiszik, hogy az apró szobákban a teret összenyomja a szőnyeg, pedig ez egyáltalán nem így van – ráadásul ezzel a szövettel nyugodtan kifejezheted a stílusodat, és megszabhatod azt is, hogy a hálószobádnak milyen hangulatot akarsz. A szőrös fehértől kezdve az etnikusig bármi belefér, semmi olyanba nem fogsz belefutni, ami rosszat tenne az apró térnek.

 

 

 

Válogasd meg a világítást!

Mindig lebecsüljük a lámpákat, pedig valójában nagyon sokat dobhatnak a szoba hangulatán, főleg akkor, ha egyébként nincs nagyon más helyed kísérletezgetni. Keress olyan csillárokat vagy olvasólámpákat, amelyek stílusban mennek a szobához, és nyugodtan vegyél belőlük akár többet is, akkor is, ha tudod, hogy néhány olvasólámpát például soha nem fogsz használni. Dísznek, dekorelemnek így is kiválóak.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást