Egészség / Életmód / Lélek

10 lélekszépítő dolog lefekvés előtt, amivel jól végződik és indul a napod

10 lélekszépítő dolog lefekvés előtt, amivel jól végződik és indul a napod

Egy hektikus nap után – mikor végre elül a káosz – fontos, hogy hasznos kis rutinjaink segítségével készülődjünk a lefekvéshez. Az alább tíz apró, de fontos dolog következtében az alvás pihentetőbb, a reggel pedig gördülékenyebb lesz.

Kütyü-mentesen

Napjainkban gyakorlatilag mindenkinek az az első dolga reggel, hogy a telefonjáért nyúl, este pedig az utolsó mozdulatunk az, hogy letesszük a telefont vagy tabletet, illetve bezárjuk a laptopot. Ez azért nem jó, mert a képernyők kék fénye ártalmas, a hírek, üzenetek, állandó impulzusok pedig felkavarják gondolatainkat és így nehezebben alszunk el. Lefekvés előtt két, de legalább egy órával már semmiféle kütyü ne legyen a kezedben. 

Maddi Bazzocco/unsplash.com

Ápold a tested!

Egy forró zuhany vagy kellemes fürdő nemcsak azért szükséges, mert lemossuk a napközben ránkrakódott koszt, hanem mert ellazít minket, ami jól jön, mielőtt ágyba bújunk. Add meg a módját és használj fürdősót vagy illatos olajokat. Az arcápoló rutinod sem hanyagold el. 

Gondold át az aznap történteket

Ha nem a küyüt nyomkodjuk, van időnk egy kicsit reflektálni. Idézd fel a nap eseményeit: mi az, ami nem sikerült, mi az, ami igen és a jövőben mit tehetsz annak érdekében, hogy jobban menjenek a dolgok. 

Tervezd meg a másnapi teendőket

Mintha csak a határidőnaplódat néznéd át, fejben menj végig a másnapi tennivalókon és készülj fel rájuk lélekben, így könnyebben hajtod majd végre őket. Gondolj arra is, hogy az életben hova akarsz eljutni, mik a céljaid és hol tartasz az odavezető úton, így könnyebben megvalósul majd. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást