12 apró dolog, ami azonnal boldogabbá tesz

12 apró dolog, ami azonnal boldogabbá tesz

Címlap / Életmód / Egészség / 12 apró dolog, ami azonnal boldogabbá tesz

Mindenkinek szüksége van időnként egy kis pluszra, egy apró gesztusra vagy egy jól bevett szokásra, ami átsegíti a napon.Összeszedtünk egy tucat apróságot, amit akár naponta is gyakorolhatsz, vagy beépíthetsz a rutinodba, hogy mindig megtaláld az élet naposabb oldalát!

Mondj igazat!

Evidensnek tűnhet, de ha elkezdesz rá odafigyelni, észreveheted, hogy hányszor fordul elő egy nap, amikor nem az igazat, vagy nem a teljes igazat mondjuk. Pedig még ezek a kis csúsztatások, apró hazugságok is megterhelik, elemésztik a lelket és a jó kedvet. Az igazat kimondani olyan, akár a fogmosás: egy jó szokás, ami nem igényel nagy erőfeszítést, de hosszú távon csodákat tesz a mosolyoddal!

Nézz másként a jövőre!

És most nem arra gondolunk, hogy másként, mint ahogy eddig néztél, hanem mindig másként, ahogyan éppen szükséged van rá. Van filozófia, ami szerint a holnap sosem jön el, mindig csak a ma van és csak a mának élhetünk, és van, amelyik azt mondja, a boldogság pillanatai, a siker a holnapban várnak ránk. Van, amikor az egyik, van, amikor a másik nézetre van szükségünk, találd meg azt, amelyik éppen boldogabbá tesz.

Felejtsd el a „Tíz dolog, amivel meghódíthatod a kiszemelt férfit” típusú cikkeket.

Ha egy olyan kapcsolat felépítésén dolgozol, amiben a másik nem önmagadért szeret, csak rengeteg energiát vesztegetsz valamire, ami sosem fog igazán boldoggá tenni.

Szedd a gyógyszereidet!

Ha van receptre felírt, vagy az orvos által javasolt gyógyszered, akkor SOHA ne hagyd ki a bevételét. Ha úgy érzed, többre, kevesebbre van szükséged, vagy egyáltalán nem kellene szedned, beszélj erről az orvosoddal, de ne saját magad dönts a kérdésben.

Tartsd tisztán az autódat!

Meg fogsz lepődni, mekkora különbséget okoz a hangulatodban, ha egy tiszta, friss illatú kocsiba szállsz be, vagy abból lépsz ki.

Sétálj!

Ne azért, hogy számold a lépéseidet vagy elérj valamilyen célt, amit a telefonod vagy az okosórád kitűzött neked. Sétálj azért, hogy jobban érezd magadat!

emrecan arik/unsplash.com

Fogadd el, hogy van, aki nem szeret téged

Ez nem feltétlenül jelenti, hogy gonoszak vagy szívtelenek, és semmiképpen sem jelenti, hogy veled van valami baj, egyszerűen csak más az utatok. Ha ezt el tudod fogadni, sok szívfájdalmat megspórolsz magadnak.

Olvass!

A lakásod, élettered minden pontján, mindig legyen valami, amit olvashatsz! Tarts egy könyvet az autódban, a táskádban, a munkahelyeden, és ha egy kis időd is adódik, olvass!

Vedd észre a különbséget az éhség és a fáradtság között!

Az éjszakai evések meglepően nagy százalékát okozza, hogy a kimerültséget összetévesztjük azzal az érzéssel, amikor az éhségtől vagyunk gyengék. Ha éhes vagy, egyél. Ha fáradt vagy, és későre jár, feküdj le aludni, mert erre van valójában szükséged.

Vegyél kényelmes fehérneműt!

Igen, egy jó melltartó méregdrága lehet, de legyünk őszinték: egy kényelmetlen darabot viselni maga a pokol, csak elhitettük magunkkal, hogy rendben van. Pedig nincs! Teljesen jogos az igény, hogy ne kelljen egész nap bevágó merevítők vagy szúrós kapcsok miatt szenvedned. Ha nincs kényelmes fehérneműd, vegyél magadnak olyat, amiben tényleg jól érzed magad!

Bárhová mész, érkezz két perccel korábban.

Így megspórolod magadnak az idegeskedést, hogy el fogsz késni, viszont mindig lesz egy kis időd megérkezni, megnyugodni, ráhangolódni arra, ami miatt jöttél.

Nézz fel!

Nem csak szimbolikus értelemben, hanem ténylegesen! A legszebb épületek, a legszebb fények, a fák levelei, rengeteg dolog, aminek a látványa örömmel tölthet el, odafönt van – ne járj mindig leszegett fejjel!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást