9 ok amiért szeretjük a novembert

9 ok amiért szeretjük a novembert

Címlap / Életmód / Egészség / 9 ok amiért szeretjük a novembert

A november hónap több örömet hoz, mint azt elsőre gondolnánk. Csak tekints ki a sárguló tájra, érezd otthonod meleg nyugalmát vagy csábulj el az illatos sült gesztenyétől és máris megérted, mennyi apró örömet rejteget ez a hónap számodra!

Szezonális nyalánkságok

Ebben a hónapban bőkezű velünk a természet, hisz megannyi zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre (alma, körte, szőlő, dió, gesztenye, sütőtök, gyökeres zöldségek).
Az év ebben a szakaszában szükségünk is van a vitamindús táplálkozásra, hogy megelőzzük a szezonális influenzát.

Több idő magunkra

Tarka természet

November elején még gyakran meleg időnk van, ilyenkor élvezhetjük a legszebb őszi sétákat. Látogassunk el egy közeli erdőbe vagy parkba és gyönyörködjünk a természet varázslatos színeiben.
Gyűjtsünk gesztenyét, sárga faleveleket, tobozokat és használjuk fel ezeket otthonunk dekorálására.

Otthoni hobbik

Az őszi nyugalomban több időnk van kedvenc tevékenységeinkre. A nappalok egyre rövidebbek, ezért több időt töltünk a falak közt.
Sokan ilyenkor vesznek elő egy jó könyvet, kezdenek el sálat kötni vagy épp egy új videojátékot játszani.

Új gardrób

A reggelek szinte fagyosak, ideje elővenni a meleg pulóvereket, kényelmes kardigánokat és szexy leggingseket. Minden nő szereti átrendezni gardróbját és amit még ennél is jobban szeret, az a gardróbja felújítása!
Novemberben kezdjük el vásárolni a téli kabátokat, csizmákat és téli kiegészítőket.

Karácsonyi vásárok

Szerte a világon november végén kezdődnek a karácsonyi vásárok. Ilyenkor jóleső várakozás veszi kezdetét, a meghitt karácsonyi időszak szabadságot, szeretetet és sok-sok boldogságot ígér.
A karácsonyi vásárok szinte minden érzékünkre hatnak: a gasztronómiai remekek és a karácsonyi díszekből áradó fűszeres illatok kavarognak a levegőben, miközben szemünket gyönyörködtetik a tarka karácsonyi díszek, mindeközben pedig karácsonyi énekek szólnak.

Forró csoki és forralt bor

A novemberi hónappal egyidejűleg elkezdünk vágyni a meleg italok után. Ilyenkor kezdjük el a forralt borokat és a forró csokoládékat fogyasztani. 

Diéta indítása

Valamiért sokan kezdenek neki egy fogyókúra programnak november hónapban.
Részben azért, hogy az ünnepekre jobban tudjanak kinézni, másrészt mert az előző hónapok kényelmes szabadsága alatt felkúsztak a plusz kilók.

Kényelmes meleg csizmák

Végre elég hideg van ahhoz, hogy elővehessük kényelmes, szőrmével bélelt csizmáinkat, vagy épp vásárolhassunk egy párat!
Végre elfelejthetjük a kényelmetlen szandálokat, melegtől dagadó lábakat és előkaphatunk valami sokkal kényelmesebb lábbelit.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást