6 ok, amiért az őszt is imádjuk

6 ok, amiért az őszt is imádjuk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 ok, amiért az őszt is imádjuk

Nyakunkon van a hideg időszak, a naptár szerint már csak egy napunk van addig, hogy hivatalosan is elkezdődjön az ősz. Nem túl sokan sorolják a kedvenc évszakukhoz ezeket a hónapokat, pedig az őszi szezonnak is rengeteg szerethető oldala van.

Eláruljuk, melyek ezek!

Először is: csodás a természet

Olyan szerencsében van részünk, hogy több évszakban is testközelből vehetjük szemügyre a természet változásait. Bár sokan inkább a virágzó növényeket és a folyton zöldellő mezőket, erdőket szeretik, az őszi tájnak egészen különleges hangulata van
A csodás, színátmenetes levelek csak a pluszpontot jelentik a sor végén, hiszen megannyi gyümölccsel, bogyós növénnyel gazdagodhatunk a szezonban, amikből nem utolsó sorban isteni finomságok készülhetnek a valóban hideg hónapokra.

Átöltöztetheted a lakást

A nyár a lakás díszítését illetően kicsit unalmasnak számít, legalábbis ha a szezonális dekorációt nézzük. 
Nem arról van szó, hogy ebben az időszakban ne találhatnál megfelelő módot a különleges hangulat megteremtésére, de tavasszal ott van a húsvét, a sok-sok virág, télen a karácsony, ősszel pedig felhasználhatod a színes leveleket, lehulló terméseket, na és persze a halloweenre is készülhetsz, ha kedved tartja. 

Jönnek a meleg ruhák

Sok ember számára azért megváltás a hidegebb szezon, mert már elegük van az állandó hőségből, az izzadásból, és persze abból, hogy nem igazán szeretett testrészeiket is mutogatniuk kellett, ha nem akartak megsülni. 
Számukra, és a hűvösebb időt kedvelők számára is valóságos öröm az ősz, ahol lassan elővehetjük a félretett, olykor elfeledett ruhákat, a jó meleg sálakat, kesztyűket, kötött pulcsikat és a frissen vásárolt átmeneti kabátunkat.

Élvezheted a meleget

Nyáron napozás formájában élvezhettük a csaknem mindennaposnak számító meleget, ősszel ennél sokkal változatosabb módokon hódolhatunk a testet-lelket melengető forróságnak.
Jön az igazán jóleső, melegséget árasztó italszezon: a teázás, kávézás, a forró csoki, na és persze a forralt bor is ősszel és télen esik a legjobban. 
Ezen felül sokkal inkább értékelni fogod a termálfürdők és a szaunák nyújtotta lehetőségeket, nagy eséllyel te is hónapok óta nem szántál rájuk időt, elvégre senki sem vágyik nyáron a százfokos szaunába.

Rövid nappalok, hosszú séták

A csodás természet ősszel igazán hívogatóan hat, sokan szeretnek ilyentájt romantikus sétákat tenni, főleg, ha a nap sugarai még kicsit melengetik a vidéket. 
Talán az egyik legjobb randi program még a régi kapcsolatokban is egy őszi séta, amit megszakítotok némi forró ital elkortyolgatásával, majd időben hazaindultok, hiszen gyorsan sötétedik.
Otthon egy kellemes habfürdő, gyertyákkal és akár éjszakába nyúló olvasással, közös filmnézéssel… 
A meleg hónapokban erre nem szánunk időt, hiszen talán tudat alatt is tisztában vagyunk vele, hogy bőségesen lesz rá lehetőségünk az elkövetkezendőkben, így őszre valósággal kiéhezünk a romantikus, édes kettesben eltölthető programokra.

Közel a karácsony

Ha már kopogtat az ősz, az azt jelenti, hogy három-négy hónapunk van karácsonyig, ami talán az év legkedveltebb időszaka. 

Sokak számára igazán szívet melengető gondolatokat ébreszt a karácsonyfa látványa, a szeretteink kíváncsisága, öröme, a közös, családi vacsora.

Idén végre időben elkezdhetsz készülődni, akár az ősz nyújtotta lehetőségeket is felhasználhatod arra, hogy ajándékokat gyárts, de legalábbis nekiállj listát írni, akciókat, kedvezményeket lesni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást