Otthon / Dekor

7 pazar őszi dekoráció, semmi pénzből

Ha te is szereted az őszt teljes tarka valójában, biztosan boldoggá tenne, ha otthonodban is megjeleníthetnéd a természet apró örömeit, szépségeit. Egy őszi séta alkalmával percek alatt megszedhetjük magunkat levelekkel, ágakkal, termésekkel, amelyekkel aztán ingyen, kis kreativitással hangulatossá tehetjük lakásunkat. Lássunk néhány tippet!

Őszi ágak

Nem kell kisebb vagyonokat költened a virágosnál, hogy vázáid ne árválkodjanak üresen. Töltsd meg ezeket néhány elsárgult falevelekkel tarkított ággal (figyelj, hogy a levelek még ne szakadjanak le túl könnyen az ágról).
Akár szőlőágakat is lemetszhetsz, ezek a hatalmas levelek csodásan festenek otthonodban is!

Kis tökök

A kisebb méretű dísztökök megannyi dekorációs lehetőséget rejtenek. Egy áttetsző tálat vagy nagyobb vázát is megtölthetsz velük, de szétszórtan a lakás különböző felületeit is díszítheted.
Ha vendégeket vársz, gyönyörű asztalt teríthetsz, ha dísztökökkel tarkítod a tányérokat. Zöld, fehér és barna színekkel párosítsd, így emelheted ki igazán a sütőtökök színét.

Levélkoszorú

Egy stílusos ajtódísszel hívogatóbbá teheted otthonodat. Egy alap szalmakoszorúra ragasztó segítségével ragassz elsárgult faleveleket, tobozokat, makkot, gesztenyét és egyéb gyönyörű őszi szépséget.
Ha elkészültél, egy kis drót segítségével készíts rá akasztót, majd fújd át az egészet víztaszító sprayt, amit hobbiboltokban szerezhetsz be.

Olvastad már?  5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

Asztaldísz

Meseszép asztaldísz készülhet néhány őszi ágból, dísztökből és tetszőleges őszi termésből. Fogjunk egy akkora tányért, amekkora asztaldíszt szeretnénk. Erre kerül az ágakból készült laza koszorú, amire drót segítségével dísztököket és terméseket rögzítünk.
A tányér közepébe egy áttetsző váza kerül, amibe hosszú, kecses gyertyát helyezünk. Képzeljük el milyen hangulatos lesz gyertyafényél fogyasztani a családdal a vacsorát!

Poharak/csészék kötött huzatban

A hideg idő beálltával előkerültek a forró italok, és vágyunk a meleg, kuckós hangulatra. 
Ezek a hangulatos, dekoratív pohárhuzatok gyorsan megköthetőek, de egy régi pulóverből, zokniból vagy sálból is átszabhatóak (ha kötött anyagot vágsz fel, mindig szegd be a végeket, hogy a fonal ne bomoljon ki).

Krizantém szobanövényként

Az ősz szobanövénye minden bizonnyal a krizantém. Nemcsak színeiben és hangulatában pazar, de megannyi fajtában kapható, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző krizantémot.
Gyakori öntözést igényel, de nem szabad túlöntözni. Tedd az ablakhoz közel, hogy az őszi napsütés érni tudja.

Titokzatos ágak

Nemcsak leveles ágak után vadászhatunk az erdőben, a már csupasz, vagy bogyós termésű ágak is nagyszerűen mutatnak vázában. Az ágak buja szabálytalansága a közelgő telet idézik.
Különösen jól mutat fényes, luxus hatású vázákban, kiemelve a rusztikus ágak és a vázák közti kontrasztot.

Olvastad már?  5+1 lakberendezési baki, amitől stílustalannak fog hatni a lakásod