3 ok, amiért másként kezd el viselkedni a szerelmed – nem csak egy harmadik fél lehet az oka!

3 ok, amiért másként kezd el viselkedni a szerelmed – nem csak egy harmadik fél lehet az oka!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 ok, amiért másként kezd el viselkedni a szerelmed – nem csak egy harmadik fél lehet az oka!

Időnként előfordulhat, hogy valami megváltozik a kapcsolatotokban a nélkül, hogy ez komolyabban hatással lenne a jövőtökre. Mivel mindenkinek vannak nehéz időszakai, vagy gondjai, ezek óhatatlanul érezhetőek a mindennapok során is. Azonban, ha valamiért feltűnően másként kezd el viselkedni a szerelmed, jó eséllyel te is egy harmadik fél jelenlétére gondolsz. Szerencsére sokszor erről szó sincs! Mutatjuk, mi állhat még a háttérben akkor, ha az utóbbi időben másként viselkedik a szerelmed.

Egyszerűen nyomasztó az élete

Ha nem a párkapcsolat, akkor általában a munkahely az, ami rombolja az ember jókedvét. Persze, akadhatnak más, személyes gondok is, amik nem érintik a párkapcsolatot, ám kivédhetetlenül hatást gyakorolnak a szerelmedre.

Pl. ilyen az, ha valamilyen gondja van a családjával, a szüleivel, vagy éppen a testvérével. Ami biztos, hogy ha ezen a területen probléma lép fel, az nyomasztja, bántja őt, és mivel sok esetben nem tudja másutt levezetni a feszültségét, kénytelen lesz hazavinni.

Emiatt aztán a te nyakadba zúdít minden sérelmet és türelmetlenséget, holott egyértelmű, hogy nem te vagy az, akivel gondja van. Ráadásul sokszor azt érezteti, hogy mindenkit a háta közepére kíván, senkit sem akar látni, főleg nem beszélgetni, vagy éppen romantikázni.

Mit tehetsz?

Mindez biztos bánt téged, és nem is mondjuk, hogy évekig tűrd szó nélkül, de azért jó, ha megértő tudsz maradni. Ha betelik a pohár, nyugodtan mondd el neki, hogy teljes mértékben megérted, és szeretnél segíteni, ahol csak tudsz, de nem gondolod, hogy az jelenti a megoldást, ha téged is eltaszít és bánt a viselkedésével. Sokszor az embernek le sem esik, hogy bánik a szerelmével, egészen addig, amíg az fel nem hívja erre a figyelmét.

Ha egyébként is sok gondja van, akkor bizony megeshet, hogy a te szerelmed is közel áll a kiboruláshoz, és egyszerűen nincs arra energiája, hogy mások érzéseivel foglalkozzon. Emiatt lehet, hogy észrevétlenül is megbánt, és pontosan azért (akár tudat alatt) taszít el, hogy ne okozzon több fájdalmat. Persze ez nem megoldás a problémára, úgyhogy erre nyugodtan hívd fel a figyelmét!

Megrémiszti az elköteleződés ténye

Ha most tartotok abban az életkorban, kapcsolati fázisban, amikor lassan ideje lenne komolyabbra fűzni a szálakat, akkor bizony az is előfordulhat, hogy megrémiszti az elköteleződés ténye. Ez akár aggasztó rész is lehet az életetekben, de a legtöbbször sikerül rajta átvergődnie a pároknak – feltéve persze, hogy az érzelmek egyébként a helyükön vannak.

Egyszerűen arról van szó, hogy mérlegelnie kell, hogyan tovább, mi a fontos számára, és ekkor szembesül vele, hogy a komoly kapcsolat azzal is együtt jár, hogy fel kell adnia szingli, és fesztelen életét. Ez sokszor a nőknek sem könnyű, nemhogy a férfiaknak!

Rátesz egy lapáttal az egészre, ha esetleg sürgeted, nyaggatod. Szinte teljesen biztos lehetsz benne, hogy ez a gondja, ha egy esküvőről/családalapításról szóló beszélgetést követően napokra begubózik.

Mit tehetsz?

Egyrészről jó taktika, ha kicsit visszaveszel a tempóból, hagysz neki időt, hogy lehiggadjon.

Másrészről pedig érdemes beszélned vele, amint lecsengtek az első kiborulás-hullámok. Persze ne legyél követelőző, és semmiképpen se vond kérdőre, mert azzal csak visszaveted az előrehaladásokat.

Egyszerűen vezesd fel neki, hogy neked mik az elképzeléseid, és szeretnéd, ha beszélnétek a jövőtökről, mert fontos számodra, ő mit gondol, érez – emellett pedig reméled, ő is úgy véli, hogy csakis kommunikációval juttok egyről a kettőre.

Nem baj, ha gyorsnak érzi a tempót, mert azon változtathattok, de attól még tisztáznotok kell, hogy ugyanoda vezet-e az utatok.

Fél kiadni az érzéseit

Az előbbiekkel ellentétes ugyan, de akár az is állhat a háttérben, hogy a szerelmed úgy érzi, ő jobban szeret téged, mint te őt.

Vagy az is lehet, hogy bár az érzéseidet nem vonja kétségbe, tart attól, hogy csalódik, vagy egyszer megszakad az az idill, ami most van. Nem ritka ez az érzelmi válság akkor, ha végre komolyra fordulnak köztetek a dolgok, majd hirtelen azt veheted észre, hogy a szerelmed teljesen másként viselkedik, mint az megszoktad.

Az is intő jel lehet, ha egyik pillanatban egyértelműen imád, a másik pillanatban teljesen zárkózottá válik. A tévhitekkel ellentétben bizony a férfiak is félnek a csalódástól, különösen azok, akiket már átvertek és megaláztak más kapcsolatokban. Nekik nem csak az „átlagos férfidilemmákat” kell leküzdeniük, hanem kisebbségi érzésüket és félelmüket is.

Mit tehetsz?

Ha úgy véled, ez az eset áll fenn nálatok is, akkor nagyon fontos, hogy biztosítsd a szerelmedet, a kettőtök között levő stabilitásról.

Sosem szabad hagynod, hogy oka legyen a féltékenysége, vagy akár csak gyanakodjon, mert ez újra és újra elbizonytalanítja. Sok nő hajlamos ilyenkor távolságtartóan viselkedni, taktikázni, pedig ebben az esetben ez kifejezetten rossz ötlet, ugyanis csak még jobban elbizonytalanítod magában, és a kapcsolatotokban.

Segíthet az őszinte beszélgetés is, amikor nem félsz neki elmondani, hogy fülig szerelmes vagy, és vele akarsz lenni örökre. Ugyanakkor biztosítsd arról is, hogy teljesen megérted az érzéseit, nehéz lehet újra elköteleződni egy (vagy több) komoly csalódás után. Ha tudatosítod benne, hogy átlátod a gondolatait, az iszonyú nagy segítség számára, mert egy férfi magától igen kis eséllyel hozakodna fel ilyesmivel.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!