Egy új ok, amiért ne egyél cukrot és egyéb egészség hírek

Egy új ok, amiért ne egyél cukrot és egyéb egészség hírek

Címlap / Hírek / Egy új ok, amiért ne egyél cukrot és egyéb egészség hírek

Annyi ellentétes információ érkezik mostanában az emberhez a különböző forrásokból, hogy nagyon nehéz kibogarászni, éppen mi egészséges és mi nem – most összegyűjtöttünk néhányat a legfrissebb kutatások közül, amik segítenek eligazodni a káoszban.

Óvatosan azzal a cukorral, nem csak az alakodnak tesz rosszat

Az Oregon Állami Egyetem kutatása szerint már csak azért sem érdemes cukrokban gazdag étrendet folytatni, mert a cukor nemcsak az alakodnak, de az agyműködésednek sem tesz túl jót.

A kutatók összefüggést találtak a kognitív funkciók (emlékezet, gondolkodás, beszéd, érvelés) romlása és a magas cukortartalmú étrend között.

Mint minden, ez is a bélbaktériumokkal függ össze: a cukor úgy befolyásolja azok arányát, hogy a kognitív funkciók, különösképpen az emlékezet és az új szituációkhoz való alkalmazkodás szenvedi meg. Szóval, ha nem eszel annyi édességet, sokkal könnyebben tudsz majd megbirkózni a krízishelyzetekkel az életedben.

Ezért szeretjük annyira az organikus ételeket

Nem túl friss kutatáson alapul, de most kezd megint elterjedni: az etikusan előállított, organikus, környezetet nem szennyező élelmiszereket nemcsak az ízük miatt szeretjük jobban, hanem azért is, mert a lelkünknek jót tesz, hogy azt gondoljuk: segítünk a környezeten a vásárlásukkal. Kár, hogy a pénztárcánk általában megsínyli a dolgot, de a lényeg, hogy egészségesebbek és boldogabbak leszünk az ilyen élelmiszerektől.

Óvatosan a nagyon szoros nadrágokkal!

Azt már számos kutatás bebizonyította, hogy a nagyon szoros nadrágok sem a bőrnek, sem a nemi szerveinknek nem tesznek jót, mindegy, hogy férfiról vagy nőről van éppen szó. Most viszont egy ausztrál nő a saját bőrén tapasztalta, mennyire nem kellene extraszoros ruhákat hordania: segített költözni egy ismerősének, a nap végére pedig nem érezte a lábait. Kiderült, hogy a nadrág olyan szoros volt, hogy elvágta az idegek vérellátását a lábban – írja a The Independent.

A britek imádják a mandulatejet

A Blue Diamond Almonds felmérése szerint az Egyesült Királyságban óriási divatja van jelenleg a mandulatejnek, ami nem is csoda: az emberek rengeteg pozitív változásról számolnak be azóta, mióta rendszeresen fogyasztják. A megkérdezetttek 46 százaléka észrevette, hogy jobb az emésztése, 31 százalék azt állította, hogy a mandulatej segített neki súlyt veszteni, 29 százaléknak pedig több az energiája, mióta ezt fogyasztja tej mellett vagy helyette.

Képek forrása: IgorVetushko/Depositphotos.comtonodiaz/Depositphotos.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!