6 ok, amiért a boldog összeköltözésből szakítás lehet

6 ok, amiért a boldog összeköltözésből szakítás lehet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 ok, amiért a boldog összeköltözésből szakítás lehet

Az összeköltözés minden pár életében nagy lépés, hiszen a járás ezúttal élettársi kapcsolattá válik. Ennél fogva aztán nem is megy minden gördülékenyen, néha sajnos előfordul, hogy a boldog összekötözésnek záros időn belül csúnya szakítás a vége. Mi szólhat bele a dologba?

Ki költözik kihez?

A legelső és legbonyolultabb kérdés, amikor nem választotok közösen lakást, hanem egyikőtök odaköltözik a másikhoz. A saját albérlet feladása is nagy nehézséget jelent, ugyanakkor az szintén kényes téma, hogy a másik lakását mennyire érezhetjük saját otthonunknak. Jó érzés, hogy kapsz egy üres szekrényt és egy polcot a fürdőszobában, de ettől még nem érzed otthonosnak a női modellek képeivel borított szobát.
De igaz ez fordítva is: ha a barátod még a kedvenc díszpárnáját sem teheti le a fotelodra, ő sem fogja úgy gondolni, hogy ez a saját kis fészke.

Ki, mit fizet?

Most már nem csak azt kell megbeszélnetek, hogy ki állja a randi költségeit, hanem az is létfontosságú kérdés, hogy a közös költségeket, a rezsit, az étkezést, az albérletet ki fizeti. Akárhogy is döntsetek, mindenképpen közösen kell gondolkoznotok, hiszen ha mindenki a magáét fizeti, akkor nem együtt, hanem egymás mellett éltek.
Viszont, ha egyikőtök sokkal több mindenre költ a közös élet érdekében, akkor idővel rosszul fogja érezni magát emiatt, s ez a feszültség sajnos óriási vitává alakulhat.

Házimunka megosztása

Sok férfi gondolja úgy, hogy a házimunka a nő feladata, s ezt sok hölgy el is fogadja a kezdetekben.

Aztán szépen lassan mindenki rájön, hogy a mosás, főzés és a takarítás lényegében nem kizárólagosan női feladat, s máris elindulnak a problémás kérdések.
Pláne akkor, ha a drágalátos férfi nem csupán a takarítást mellőzi, hanem rendetlenségével extra munkát is csinál a nőnek. (Aki érthető módon hullafáradtan hazaérve nem szívesen mosogatja el a haverok által elöl hagyott tányérokat.)

Eltűnik a szépség varázsa

Remélhetőleg amikor összeköltöztök, már látott a kedvesed smink nélkül, kócosan, s nem éri sokként, ha esetleg náthás leszel. Mindenképpen előnnyel indultok, ha feltétel nélkül szeret, de még a legimádnivalóbb férfi is elbizonytalanodhat, ha nagyon elhagyod magadat.
Bár otthon mindenki szeret kényelmesen pihenni, azért nem hátrány, ha arra is ügyelsz, hogy a komfort társuljon a csinossággal. Sajnos sok pasinak szöget üt a fejében, hogy ha az összeköltözés után is ilyen slampos lettél, akkor mi lesz később, amikor családot alapítotok.

Kiderülnek a zavaró szokások

Amellett, hogy a legtisztább valójában lát téged a szerelmed, neked is szembesülnöd kell vele, milyen, amikor teljesen önmaga. Együttélés során már nem lehet véka alá rejteni a rossz szokásokat, egyértelműen ki fognak derülni, akárcsak a negatív tulajdonságok.
Akkor titokban tudjuk tartani őket, amikor csak néhanapján alszunk együtt, de az összeköltözés után minden egyes, kevésbé értékes személyiségjegyünk felszínre kerül.

Felszínre kerülhet a megszokás

Hasonlóan nagy gond az összeköltözést követően, hogy a kezdeti izgalom és összecsiszolódás gyorsan lezajlik, s utána már csak a szürke hétköznapok maradnak. Sokan elrendezettnek tartják a kapcsolatukat a költözést követően, s kevésbé foglalkoznak azzal, hogy eljárjanak tartalmas programokra, vagy ne csak arról trécseljenek, hogy mi lesz a vacsora és mi volt a melóban.
Ha ehhez még társul az is, hogy megszokjuk a másik ágybeli teljesítményét és azt, hogy mindig elérhető közelségben van a szexualitás, akkor sajnos előfordulhat, hogy a költözés nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást