4 ok, amiért Amerika olyan hívogató

4 ok, amiért Amerika olyan hívogató

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 ok, amiért Amerika olyan hívogató

Amerikára sokan mondják, hogy az álmok és a lehetőségek hazája – nem véletlenül. Kétségtelenül a divat, a zene és a filmipar központja, ahol kicsit talán mindenki az lehet, aki lenni szeretne. Összegyűjtöttünk pár okot, amiért olyan sokan vágynak a tengerentúlra!

Hollywood

A nyugati part álomhelye, a filmek hazája, ahova mindenképpen el kell látogatnod, ha egyszer Amerikában jársz. Tájai, épített környezete a világ minden csodájának, kitalált történetének megfelelő helyszínt adnak. Volt és van itt minden: a svájci Alpokra hasonlító hegyek, szaharai sivatag, angliai rét, trópusi dzsungel.

Hatalmas díszletvárosában pedig felépítették az amerikai kisvárost, az angliai kiskocsmát, a bajorországi teret, a párizsi bisztrót, az olasz pizzériát – akár egy háztömbön belül.

Amit még kár lenne kihagyni Los Angelesben, az Beverly Hills és a Rodeo Drive, ahol egy kis időre mind Julia Roberts-nek érezhetjük magunkat a Pretty Woman-ből. 🙂

A filmipar hazája

Valljuk be, hogy az amerikaiak úgy értenek a filmkészítéshez, mint senki más a világon. Persze láttunk már sok jó európai filmet, de látványra és érzésre az amerikai filmek nyújtják azt a minőséget, amiért jegyet váltunk a moziba.

Az összes nagy filmstúdiónak itt van a bázisa, úgy mint a Universal Studios, a Warner Bros., a Disney, a 20th Century Fox vagy a Columbia Pictures, hogy csak párat említsünk, és szerencsére lehetőséget biztosítanak a turisták számára, hogy bepillantást nyerjenek egy-egy forgatás helyszínére. A Universal Studios például egy high-tech vidámparkká nőtte ki magát, így kevesebb szakmaiságot ad, mint mondjuk a Warner Bros. vagy a Paramount stúdiója, de pont ez teszi izgalmassá.

New York – A város, ami soha nem alszik

Erre a városra okkal mondják, hogy soha nem alszik, mert itt tényleg soha nincs nyugalom, még éjszaka sem. A legmozgalmasabb, egyben tán legizgalmasabb kerülete Manhattan, ami 1,5 millió ember otthona, a Brooklyn Bridge túloldalán pedig Brooklyn található, melynek karaktere és hangulata meglehetősen eltér a szigetétől, hiszen sakktáblaszerű elrendezéssel bíró utcák, alacsony építésű lakóépületek és kertes házak jellemzik.

New York-ban egyébként annyi látnivaló van, hogy több hét sem lenne elég ezek felfedezésére, de van egy hely, amit nem hagyhatunk ki: ez pedig a több mint 150 éves Central Park, ami a világ egyik leghíresebb parkja, így rengeteg filmben és tévésorozatban is viszont láthattuk már. Nem lenne rossz itt futni a reggeli köröket, ugye? 🙂

Megmutathatod az igazi egyéniségedet

Nem mintha ezt itthon nem tehetnéd meg, de valljuk be, azért még van hova fejlődnünk, ami az elfogadást illeti. Amerikában talán ez a nagyobb lakosság, illetve a multikulturális környezet miatt alakult ki, de tény, hogy ott teljesen máshol húzódnak a határok, mint itthon. Őszintén, hányszor fordultál már vissza a lakásodba, hogy ruhát válts, félve attól, hogy majd rossz szemmel néznek a szettedre az utcán? Amerikában, főként New York-ban a divat terén szinte nincsenek korlátok. Számos olyan oldalt találsz a neten, ahol napi szinten posztolják a „New York street fashion” képeket, mert annyira inspiráló az ottani emberek öltözködése. Nem törődnek mások véleményével, magabiztosan róják New York utcáit, megmutatva ezzel saját, egyéni stílusukat. Ráadásul New York-ban egyre többen kerülnek be az utcáról a divatvilágba, így megéri egyedinek lenni a Nagy Almában!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást