6 alternatív tároló, amire vágytál, pedig már rég megvan

6 alternatív tároló, amire vágytál, pedig már rég megvan

Címlap / Otthon / Dekor / 6 alternatív tároló, amire vágytál, pedig már rég megvan

Tároló alkalmatosságból sohasem elég! Mindig van mit elpakolni, csak ne lenne az a fránya „hová?” kérdés! Mielőtt a legtökéletesebb polcrendszer vagy doboz-szett beszerzésén agyalnál, esetleg fájó szívvel bár, de számodra kedves tárgyaktól is megválnál, fontold meg ezeket az alternatív tippeket, amelyekre egy árva fillért sem kell költened.

Vázába mindent!

Vázák már az őskorban is léteztek, és talán azóta a leguniverzálisabb ajándéktárgyat jelentik – biztos te is kaptál már belőlük jó néhányat életedben. Hány darab porosodik itt-ott, a szekrény tetején, vagy a pince mélyén?
Pedig nemcsak virágokat tehetsz bele, hanem bármi mást is! Aprópénztől kezdve a konyhai eszközökön át mindenféle csecsebecsét tárolhatsz bennük, mérettől és formától függően. A dekorativitásukról nem is beszélve!

Kampó a sálaknak

A függöny vagy bármi más háztartási textil tartására kitalált kampóknál nem létezik praktikusabb sáltároló! Ahelyett, hogy szanaszét összegyűrve hevernének a sálaid, szépen gyűjtsd össze mindet, és helyezd őket ilyen kampókra a szekrényedben!
Minden sálnak egy külön fogas dukál. Ennek mintájára kaphatnak helyet a harisnyák, az övek, illetve a párod nyakkendői is. Sőt, a kényesebb fehérneműk ugyancsak jobban érzik így magukat, mint a fiók mélyén.

A vécépapírtartó új élete

Semmi szükség drága és műtárgy számba menő ékszertartókra, ha rengeteg bizsud van. Ezeknek ugyanis inkább praktikus tárolásra van szükségük, mintsem látványosra.
Persze, egy minimál stílusú, nagy kampót formázó vécépapírtartó – amire csak rá kell húznod a gurigát – minden kívánalomnak megfelel: nyakláncok, karkötők és fülbevalók lóghatnak rajta, ráadásul hihetetlenül sok darab. A zenélő dobozkát nem feltétlenül cserélheted le erre, de egyébként jó ötlet!

Kép forrása: BHG – Better Homes and Gardens

Levélrendszerező 2.0

A levelek rendszerezésére szolgáló, többrekeszes alkalmatosságok a postai levelekkel együtt végképp kimentek a divatból. Ha már te is csak a szolgáltatókkal levelezel, jobban mondva kizárólag számlák érkeznek, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, hogy másra használd a rendszerezőket.
A konyhatündérek szerint szuper kupak- és fedéltartót lehet belőlük varázsolni, mégpedig nulla átalakítással. Nem kell többé feltúrnod az egész fiókot, ha ilyesmire lesz szükséged!

Jégkocka-tartóba a gyűrűket, ékszereket!

A vécépapíros ékszertartó során joggal juthatott eszedbe, hogy igen ám, de mi lesz a gyűrűkkel? Ezek ugyanis nem feltétlenül férnek rá a csőre.
Nos, erre nyújt kitűnő megoldást a használaton kívüli jégkocka-forma, amelyben tetszés szerint, roppant esztétikusan rendezheted el az ujj-ékeket, valamint a kisebb fülbevalókat is. Muffin-forma is kiváló ugyanerre a célra.

Irattartó papucs

Kinőttél az iskolás korból, és az irodában sem kellenek már az irattartó papucsok? Ne dobd ki őket, mert gyakorlatilag bármilyen papírholmit tárolhatsz bennük. Gondolj csak bele, mennyi ilyesmi hányódik például a konyhában.. Receptek, étlapok, üzenetek, bevásárlólisták, szupermarket-katalógusok! Ugye, mennyivel rendezettebb lenne az összkép, ha mindegyik csoportnak jutna egy vagy több irattartó?
Ha végképp kifogytál a tárolási lehetőségekből, és selejtezésre adod a fejed, ne feledkezz meg azokról, akik talán hasznát vennék annak, amitől éppen megválni készülsz. A rászorulók a legkisebb dolgokért is hálásak, neked pedig jobb érzés lesz adni, mint kidobni a holmikat.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!