Álomesküvő külföldön: érvek és ellenérvek

Álomesküvő külföldön: érvek és ellenérvek

Címlap / Szerelem / Esküvő / Álomesküvő külföldön: érvek és ellenérvek

Egyesek igazán különleges és egzotikus helyen szeretnék kimondani a boldogító igent…

Tökéletes intimitás

Aligha lehetne romantikusabb és intimebb pillanat egy pár életében, mint örök hűséget fogadni valahol egy távoli vidéken, a nélkül, hogy bárkinek és bárminek meg kelljen felelniük.
A külföldi esküvők erre maximálisan lehetőséget adnak, hiszen helytől függően akár az is lehet, hogy több száz kilométeres körben csak ti (és persze az esküvőt lebonyolító személyek) tartózkodtok, távol a világ minden zavaró gondolatától, körülményétől.

Nincs feszültség

Külföldi házasság esetén nincs nyomás a környezet részéről, nem kell gondolkozni, hogy kinek az esküvőjén voltunk korábban, s ezért kit kell visszahívnunk, nem kell tartanunk a haragtól, amiért egy távoli ismerős véletlenül kimaradt a listáról és nem kell hónapokat szerveznünk idegeskedve egy olyan eseményt, amelyen szeretnénk megmutatni, hogy mi vagyunk a tökéletes álompár.
Sokak számára az esküvőszervezés olyan nagy nyomást jelent, hogy elveszik a lényege az egész csodás eseménynek, míg a külföldi esküvőkkel ez könnyedén kiküszöbölhető.

Extrém helyszínek

Nem csak a jól bevált óceánparti, pálmafák alatti helyszínek biztosítottak számotokra, sokszor akármilyen helyszínt választhattok – minden csak pénz kérdése.
Dönthettek vízesés, őserdő, katamarán mellett, de a vadócabb pároknak ott van a búváresküvő, vagy akár Las Vegas lehetősége is.

Szervezett vagy önálló?

Ha jól beszélitek az idegen nyelveket, akkor nem feltétlenül van szükségetek egy hazai iroda beavatkozására, de ha biztosra akartok menni és ténylegesen másra hárítanátok a szervezést, akkor célszerű az utóbbi megoldást választanotok.
Ha egy irodát bíztok meg, akkor ők gondoskodnak az összes fontos teendőről, nektek éppenséggel csak le kell diktálni, mire vágytok, meddig szeretnének külföldön tartózkodni és persze be kell szereznetek a listán megkapott, fontos okiratokat.

Kezdjétek el időben szervezni!

Fontos, hogy ne az utolsó pillanatban álljatok neki az esküvő szervezésének, ugyanis sokszor hónapok kérdése, hogy egyáltalán megkapjátok a szükséges okiratokat.
Ha már a kezetekben van minden és nincs semmi akadálya a házasságotoknak, akkor jöhet az úti cél kiválasztása, a foglalás.

… és a hátrány

Azért a sok előny mellett meg kell említenünk egy hátrányt is a külföldi álomesküvőkkel kapcsolatosan: a barátok és a családtagok nem biztos, hogy jó szemmel nézik, ha a nyaralásnak hitt útról házaspárként jöttök haza. Sokan nem szívesen maradnak le közeli szeretteik ilyen fontos lépéséről és komoly nézeteltérés lehet abból is, amiért nem hagytátok, hogy veletek ünnepeljenek.
Már pedig ez ki van zárva, ha nincs arra keret, hogy az egész pereputtyot magatokkal utaztassátok. Mindenesetre mivel rólatok van szó, a ti életetekről, nektek kell döntenetek. Ha nem akarjátok megbántani a családot, akkor szervezettek egy összejövetelt, ahol megülhetitek a lagzit, elvégre a násznép úgyis mindig az ünneplést imádja a legjobban.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!