Az álmok és a párkapcsolat

Az álmok és a párkapcsolat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az álmok és a párkapcsolat

Amikor párkapcsolatban élünk, egyre több dolgot osztunk meg párunkkal: szokások, idő, holmik. Azonban a két ember közötti kötelék a tudatalatti szférákba is behatol, amit még mi se ismerünk. Például az álmok.

Számos pár nagyon erős köteléket alakít ki az álmokon keresztül, néha még az olyan kérdéseikre is választ kapnak, amelyekhez nem férnek hozzá tudatosan. Az álmok segítenek a jobb kommunikáció kialakításában, segítenek új megoldásokat találni a problémákra, erősíti a pár közötti köteléket.

Nagyon jó kommunikáció
Minél jobban tud egy pár beszélgetni, annál könnyebben meg tudják osztani egymással nemcsak a napi eseményeket, hanem azokat a dolgokat is, amelyek bántják őket, valmint elképzeléseiket a jövővel kapcsolatban, rejtett vágyaikat. Ily módon azonos hullámhosszra érkeznek, egyre közelebb kerülnek egymáshoz és ugyanazon úton járnak, természetesen közös célokkal. Ezáltal képesek lesznek arra, hogy tudják a másik hogyan reagál és, hogy szükség esetén egymásra támaszkodjanak. Ekkor a kommunikáció már nem csak verbális, hanem egy sokkal mélyebb, szavakon túli.

Nagyon erős empátia

Ha jól tudtok kommunikálni, egy idő után nemcsak azt fogod érteni, amit párod mond, hanem azt is, amit érez egyes helyzetekben, még akkor is amikor nem értesz vele egyet és te másképp döntenél. Ez a fajta megértés lehetségessé teszi, hogy aktívan részt vegyél élete fontos dolgaiban és megoldásokat találj azokra. Ekkor már nem az önös dolgokkal lesztek elfoglalva, hanem azzal, hogy kapcsolatotokat javítsátok, és a másik javát nézzétek. Valójában, ez a sikeres párkapcsolat titka és lényege. Érzed, hogy nem vagy egyedül és van valakid, akire mindig számíthatsz.

Használjátok a tudatalatti pszichikai energiát

Néhány ember számára nagyon fontosak az álmok, mások számára nem, ugyanúgy, ahogy egyes személyek babonásak, mások nem. Attól függetlenül, hogyan látjuk a dolgokat, mit gondolunk az álmokról, egyetlen dolog biztos: pszichénknek csak egy csekély része tudatos. Elménk, akkor dolgozza fel az információkat, amikor nem is gondoljuk. Éppen ezért az álmok és az általuk küldött üzenet is fontos lehet, hiszen az álom a saját tudatalatti energiánk egy részének megnyílvánulása. Pszichológiai kísérletek kimutatták, hogy azok az emberek, akik egy problémára keresik a megoldást, választ kaphatnak rá álmaikból, amennyiben pszichés energiájuk kapcsolatban marad azzal a céllal, hogy meg kell oldani a problémát. Tehát, álmaink egy olyan forrást jelentenek számunkra, melyet felhasználhatunk, hogy saját vagy párunk problémáira megoldást találjunk, legyen szó fontos dolgokról vagy mindennapiakról.

Az álmok megbeszélése

Amikor egyikőtök álmodik, hallgassátok meg egymást. Ez a pillanat alkalmas lehet, hogy pároddal megoszd kételyeid, vágyaid, nézeteid, valamint, hogy megoldást találjatok ezekre a dolgokra.

Közös döntések hozatala

Ha úgy érzitek, hogy mindkettőtök véleménye egyformán számít, párod is pozitívan fog hozzáállni a párkapcsolatban felmerülő problémák megoldásához és aktívan tesz majd azért, hogy kapcsolatotok még inkább felelőségteljes legyen. Így, ha az ember kapcsolatban áll azokkal a dolgokkal, melyeket tudatalattija vetít ki (nem mindenki emlékszik az álmaira, még ha minden ember álmodik is), kapcsolata javára fordíthat.
Az alvás nagyszerű, hiszen segít nekünk pihenni és felújítani forrásainkat. Néha még ennél is többet tehet értünk: bebizonyítja, hogy partnerünk érzelmileg is részt vesz a gondjainkban és velünk együtt igyekszik megoldást találni azokra. Ez pedig nem más, mint egy szép szerelmi vallomás, azonban ne feledjük el viszonozni ezt a törődést.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást