Hozzávalók:
– 2-3 db. apróra vágott hámozott almát
– 2 evőkanál reszelt cheddar sajt
– 1 evőkanál száraz zsemlemorzsa
– 1 / 4 teáskanál só
– 1 / 8 teáskanál bors
– 2 kicsontozott csirkemell bőr nélkül
– 10 ml cukrozatlan almalé
– 10 ml víz
– 1 evőkanál vaj, olvasztott
– 3 / 4 teáskanál kukoricakeményítő
– 1 teáskanál hideg víz
– 1 / 8 teáskanál pirospaprika
– a díszítéshez pirított mandula (lehetőség szerint)
Elkészítése:
1. Egy kis tálba keverjük össze az almakockákat, sajtot, zsemlemorzsát, sót és borsot. A csirkehúst terítsük ki kb. 1 cm-es vastagságra, fűszerezzük, és közepébe hosszan halmozzuk bele a keveréket. Tekerjük össze és rögzítsük fogpiszkálóval.
2. Helyezzük kivajazott szögletes sütőedénybe. Öntsük rá az almalevet és ecsetezzük be olvasztott vajjal.
3. Süssük 180 fokon 25-30 percig, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül. Húzzuk ki belőle a fogpiszkálót.
4. A csirke alól öntsük le a levet egy serpenyőbe, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és hideg vízzel keverjük simára. Addig kevergessük, amíg besűrüsödik. Szórjuk meg fűszerpaprikával.
5. A húst szeleteljük ferdén, tálaljuk szósszal meglocsolva, esetleg mandulával is megszórhatjuk. Köretként ajánljuk a natúr burgonyát, friss salátát vagy rizset.