Nem akarják, hogy tudd: ezt a 4 dolgot hallgatják el előled a társkereső oldalak

Nem akarják, hogy tudd: ezt a 4 dolgot hallgatják el előled a társkereső oldalak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Nem akarják, hogy tudd: ezt a 4 dolgot hallgatják el előled a társkereső oldalak

Sosem voltam a társkereső oldalak ellen, de mellettük sem – a saját életemben nem volt rá szükségem, hogy használjam őket, de ismerek olyanokat, akiknek abszolút beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Persze olyanokról is tudok, akik éppen ennek az ellenkezőjéről tudnak beszámolni… Azonban van néhány dolog, ami minden társkereső oldalban közös, de ezekről a titkokról a tulajdonosok természetesen nem szeretnék felvilágosítani a felhasználókat.

Ingyen senki sem akar jót tenni

Legalábbis nem az online médiában. Jól hangzik, hogy csak a mások boldogsága érdekében cselekszenek, de a társkereső oldalak sem kivételek, ők is pénzt szeretnének keresni. Igaz, hogy ezek a webhelyek hihetetlenül hatékonnyá és gyorssá teszik a randevúkat, a tulajdonosoknak nem az az érdekük, hogy mindenki azonnal megtalálja az igazit – ők is szeretnék, hogy a randevúba fektetett pénzt visszakapják, továbbá profitot szerezzenek.

A társkereső oldalak többsége úgy működik, hogy van egy alap rendszer, amibe sokszor bárki regisztrálhat, de csak fizetés ellenében léphet a következő szintre, vagy csak ily módon növelheti az esélyét annak, hogy sikeresen megtalálja a nagy Őt.

Ám ebben nincsen különösebb titok, a legtöbbször már a regisztráció során láthatod, hogy bizonyos funkciókhoz csak az előfizetéssel rendelkező emberek férhetnek hozzá. Az ördög most is a részletekben rejlik!

A társkeresők hatalmas adatbázisa tele van információkkal rólad, és bizony nem csak az nyilvánvaló számukra, amiket virtuálisan kimondasz. Programjaik rendszerezik, rangsorolják számodra a lehetséges jelölteket, de ugyanígy tesznek veled is, hiszen nem érdekük, hogy túl gyorsan megszakítsd velük a kapcsolatot.

A felmérések szerint a társkeresők felhasználói csupán 10%-ban találják meg az ideális jelöltet az első 3 hónapban, holott a randevún gyakran kiderül, hogy a páros tagjai régóta használják az adott keresőt.

Akkor mégis miért maradhattak korábban rejtve egymás számára? Ennek oka elsősorban a társkeresők kialakításában és a korábban is említett rendszerezésben keresendő. Sokszor számunkra egyáltalán nem ideális jelölteket kapunk, egészen addig, míg nem bővítjük az előfizetésünket, vagy nem jutunk el arra a szintre, hogy valamilyen módon végre profitot termelünk a portálnak. 

Vadymvdrobot/depositphotos.com

A fényképed többet ér, mint a profilod

Amikor tippeket olvasol az online társkeresőket illetően, biztos mindig látod, hogy a szakértők azt javasolják, feltétlenül töltsél fel magadról képet. Ez nem csak azért lényeges, mert a többség eleve tovább pörgeti a fotó nélküli adatlapokat, hanem mert a társkeresők algoritmusok alapján rangsorolnak.

Egyes fotók szinte vörös zászlóként lebegnek a profilok felett, másokat viszont a ranglista végére sorolnak, aminek köszönhetően nehezebben találnak rá az ideális jelöltek.

Nem számít, milyen társkeresőt használsz, érdemes kerülnöd bizonyos hibákat a profilfotó megválasztása során. Fontos, hogy mindig egyedül legyél a képen, és te legyél a fókuszban. Lényeges, hogy akkor se legyen a profilképeden a gyermeked, ha egyértelműsíteni szeretnéd, hogy ti csak „csomagban” érkeztek egy új kapcsolatba. Nem jó az se, ha túlzásba viszed a képkészítést effektekkel, de a napszemüveg sem előnyös, valamint érdemes mellőzni a túlságosan hivatalos, igazolványba, vagy önéletrajzba passzoló képeket is. 

Előbbre kerülhetsz, ha frissítesz

Szintén az algoritmusok tehetők felelőssé azért, hogy bizonyos profilok pl. fizetett kiemelés nélkül is előre kerülnek a ranglistákban. Aprócska, de nagyon jelentős titok, hogy a legtöbb társkereső olyan felhasználókat helyez előre a ranglistákon, amik nagyobb aktivitást mutatnak.

Akárcsak a legnagyobb keresőnk, úgy a randevú-portálok és applikációk is előrébb léptetik azokat a profilokat, amiket többször frissít a tulajdonosuk, valamint többször látogat meg, és mutat egyéb aktivitást.

Szerencsére könnyű a dolgod, ha megfelelnél ennek a kritériumnak és ingyenes lépnél előrébb a listán: Egyszerűen frissítsd rendszeresen a profilképedet, és írd át, egészítsd ki a bemutatkozásodat, valamint nézz körül rendszeresen az oldalon. Ha ezeket a lépéseket kihagyod, akkor bármennyire is jól sikerült az adatlapod, lassan háttérbe szorul a keresési oldalakon.

Vadymvdrobot/depositphotos.com

Egyszerűsítenek, hogy bonyolítsanak

Talán azt gondolod, a különböző sablonüzenetek, vagy akár a likeok jó beszélgetésindítók, de valójában az ilyen alkalmazott technikák egyáltalán nem segítik elő a kommunikációt. Nem véletlenül szűnt meg Facebookon sem a bökés funkció: a szerkesztőknek be kellett látniuk, hogy érdemben nem mozdítja el semerre az embereket ez a figyelemfelkeltő funkció. A legtöbben legfeljebb visszaböktek, vagy nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyták a kezdeményezést – valahogy így működik ez a tárkeresők esetében is.

Sok oldalon lehet sablonszöveget, esetleg szavazatot, virtuális ajándékot küldeni a kiszemeltnek, de a többség nem igazán reagál ezekre, hiszen aki arra nem képes, hogy írjon pár sort, az valószínűleg hosszútávon sem lesz ideális partner.

Ugyanígy, egy like legfeljebb arra elég, hogy megnézzük a másik profilját. Bár az ilyen egyszerűsítésekről úgy tűnik, a felhasználók érdekét szolgálják, pl. egyszerűvé és gyorssá teszik a kommunikációt, valójában csak időhúzásnak alkalmasak és elvonják a figyelmet arról, amiről a portál eredetileg szól. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást