A boldogság tanulható – Mutatjuk hogyan!

A boldogság tanulható – Mutatjuk hogyan!

Címlap / Életmód / Egészség / A boldogság tanulható – Mutatjuk hogyan!

A legtöbb ember fejében él egy képzet a boldogságról, amihez általában sok pénz, tökéletes párkapcsolat és remek munka dukál. És, ha ezekből valamelyik hiányzik, akkor az sokaknak okot adhat a boldogtalanságra. De az élet nem így működik és legfőképp nem tűntet fel mindent tökéletes színben. Mert az a fajta tökéletesség nem létezik, ahol minden jó és hibátlan. Viszont a jó hír az, hogy mégis minden tökéletes.

Azok az utált reggelek…

Valljuk be, nem mindenki tartozik azok közé az emberek közé, akik reggel az ágyból kipattanva már veszik a sportcipőjüket és rohannak edzeni. Mert, hogy jól esik százszor kinyomni a szundit, bosszankodni, hogy megint fel kell kelni és ezek után meginni a finom, habos kávét.

Ez egyébként így van jól, hiszen minden ember szereti a kényelmet, de sokan megfeledkeznek arról, hogy a reggelek legtöbbször meghatározhatják a nap folytatását. És miért kellene morcosan indulnia az egésznek? Igen, fel kell kelned, igen, munkába kell menned, de ezt jobb, ha elfogadod és inkább próbáld úgy felfogni az egészet, hogy kezdődik egy újabb nap, amikor bármi megtörténhet. Csak rajtad áll, hogy milyen lesz a folytatás.

A boldogságodat nem a külvilág határozza meg

Attól a perctől fogva, hogy reggel kinyitod a szemed, már tudod alakítani a sorsodat. A nap folyamán érkeznek váratlan helyzetek, olyanok, melyekre egyáltalán nem vagy felkészülve és pontosan ezért kell stabil alapokon állnia a belső boldogságodnak. Mert mi van, ha például mindened a munkád és egyszer csak elbocsátanak mindenféle előzmény nélkül? Jön a világvége?

Egyesek életében igen, de azokéban nem, akik tudják, hogy az élet ennél sokkal többről szól és hisznek a magasabb rendű összefüggésekben, vagyis, hogy minden úgy történik, ahogy annak lennie kell.

Éld meg a fájdalmat!

Persze szó sincs arról, hogy neked innentől fogva csak vidám és mosolygós életet kellene élned, mert úgysem fog menni. Magadra kényszeríthetsz egy erőltetett mosolyt, de az nem lesz az igazi, így a hatás is elmarad. Amikor fáj, akkor hagyd, hogy fájjon.

Éld át úgy, ahogy kell és, amikor letelt a gyászidőszak, akkor már ne nézz vissza. Ne mondogasd, hogy milyen rossz volt neked, mennyit kellett szenvedned, mert ez nem visz előre. Csak azt nézd, hogy hol tartasz most és törekedj arra, hogy jobb legyen az életed.

És jegyezd meg, hogy fájdalommentes élet nem létezik, mert ez is az emberi lét része.

Vedd észre az apró dolgokat!

Aki a kicsit nem becsüli…” Felesleges folytatni, mert tudod a végét. Lehet, hogy ezt eddig főként a szüleidtől hallottad, de, ha átgondolod ezt a mondást rájössz, hogy teljes mértékben igaz. Észre kell venned az apró örömöket az életedben, mert ez adja az alapot a mindennapjaidnak.

Ha valaki átenged a zebrán, rád mosolyog egy ismeretlen, virágot kapsz a párodtól, megdícsér a főnököd, nevetsz a barátaiddal, vehetsz magadnak szép dolgokat… ezek mind olyan dolgok, melyek megédesítik az életedet és kötelességed hálával tekinteni rájuk.

Feltételek helyett hála

Van egy nagy baj a feltételhez kötéssel. Soha, semmi nem lesz elég. Mondjuk azt mondod magadnak, hogy majd boldog leszel, ha megveszed az új kocsidat, elutazol egy egzotikus szigetre, vagy előléptetnek a munkahelyeden.

És mi van akkor, ha ezek közül egyik sem teljesül? Nincs értelme az életednek? Neked elsősorban azt kell megtanulnod, hogy ott legyél boldog, ahol jelenleg vagy. Légy hálás azért, amid van, mert sokan lennének a helyedben.

Vágyj többre, harcolj is érte, de soha ne a céljaidhoz kösd a boldogságodat, mert az út maga a boldogság, csak észre kell venned.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást